Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir’in girişimleriyle Ortaca’daki Cumhuriyet Mahallesi yeni hal üzerindeki belediyeye ait alana yapılacak olan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu için temel atma töreni düzenlendi.

TÜVTÜRK TAM KADRO KATILDI

Törene, Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir, Eski MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Burak Kaplan, MHP Ortaca İlçe Başkanı Nebahat Akyıldız Çobanoğlu, TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, genel müdür yardımcıları Melis Avalın Korkmaz, Koray Özcan, Fatih Altıkardes, işletme direktörü Hasancan Yalamanoğlu, işletme operasyon müdürü Şansal Doğan, Muğla Bölge Sorumlusu İsmail Tenşi ile çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı.

ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir törende yaptığı konuşmada görev yaptığı 5 yıl içerisinde 51 eseri bitirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. “Biliyorsunuz biz başkaları gibi laf üretmedik hizmet ürettik.” diyen Uzundemir şunları söyledi:

ARKAMIZDA 51 ESER BIRAKMANIN MUTLUĞUNU YAŞIYORUZ

“Bu makamlar geçici. Yarın bu makamlar bittiği zaman… Arkamızda 51 eser bırakmamın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eserlerin sonuncusu TÜVTÜRK. TÜVTÜRK’ün yapımında bizi o kadar destek verdi ki TÜVTÜRK ailesi… Onlara halkım adına, şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

TÜVTÜRK GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

TÜVTÜRK biliyorsunuz özel şirket. Türkiye Cumhuriyeti araç istasyonlarını ihale yaparken şartnameleri tamamen yerine getiren TÜVTÜRK aslında bu tesisi yapmak zorunda değildi. Tek yapılma sebebi petrolü biliyorsunuz dövizle dışarıdan alıyoruz. Vatandaşımız muayene için Fethiye, Marmaris veya Muğla’ya gittiği zaman günleri kaybolup gidiyordu. Hem milli ekonomimize katkıda bulunmak için hem Ortacalı vatandaşlarımızın günlük mesai kavramından geri kalmamaları için, zaman kaybının olmaması için TÜVTÜRK elinin taşın altında değil, gövdesini taşın altına sokarak bu tesisi Ortaca’ya kazandırdı.

ARAÇLAR ARTIK FETHİYE VEYA MARMARİS’E GİTMEYECEK

Bana göre Ortaca’ya yapılmış son 20-30 yılın yatırımı. Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de ortalama 150 bin araç var. 150 bin araç Fethiye’ye, Muğla’ya gitmeyecek. Ortaca’ya gelecek. Kamyonlar dahil. Bununla Ortaca’nın ekonomisi canlanacak. Devletin ekonomisinin gideri azalmış olacak. Uzak mesafede gidildiği için yakıt harcaması fazla oluyordu. Bu milletin cebinde kalacak.

BAŞKAN UZUNDEMİR’DEN TÜVTÜRK AİLESİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

TÜVTÜRK’ün yapılmasına emeği geçen başta TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören’e, genel müdür yardımcıları Melis Avalın Korkmak, Koray Özcan, Fatih Altıkardes’e, işletme direktörü Hasancan Yalamanoğlu’na, işletme operasyon müdürü Şansal Doğan’a, Muğla Bölge Sorumlusu İsmail Tenşi’ye şükranlarımı sunuyorum.

BİR DÖNEM DAHA NASİP OLURSA DAHA FAZLASINI YAPACAĞIM

Temel atma törenimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Rabbim bir dönem daha nasip ederse, sizler de desteklerseniz, bu hizmetleri sizlere yapmak için elimden geleni yapacağım. Daha fazla hizmet etmeye çalışacağım. Hakikaten o kadar zor bir dönem geçirdik ki… Depremler yaşadık, pandemi yaşadık, yangınlar yaşadık. Ukrayna Rusya savaşı oldu. Buna rağmen Ortaca Belediyesi, Ortaca tarihin en fazla hizmet yaptığı bir dönem yaşıyor. Demek ki önümüzdeki beş yılda böyle bir musibet gelmezse biz daha fazla hizmete edeceğimize inanıyorum.”

ORTACA TÜVTÜRK HAKKINDA…

TÜVTÜRK, Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir’in girişimleriyle Ortaca’ya kazandırıldı. Cumhuriyet Mahallesi 377. Sokak üzerinde bulunan ‘Yeni Hal’ üzerinde belediyeye ait alana yapılıyor. Ayrıca ihale ile yasal olarak TÜVTÜRK’e kiralanan 3 dönümlük araziden de belediye yılda 250 bin lira gelir elde edecek.