Almanya'dan Türkiye'ye gelen gurbetçi aileler şaşkına döndü. İstanbul uçağından inmelerinin ardından aileler valizlerinin yanlış barkod sonucu Mısır'a gittiğini öğrendi. Aileler günler sonra valizlerine kavuşurken içlerinde bulunan binlerce euronun olmadığını fark etti.

İki gurbetçi aile vatan hasretiyle Almanya'dan Türkiye'ye geldi. Koca uçakta sadece onların valizleri kayboldu. Euroların sırra kadem bastığı olay Düseldorf-İstanbul uçağında yaşandı. Uçakta el bagajı için yer olmadığının söylendiğini iddia eden aile, içi para dolu bagajı görevliye teslim etti.

4 SAATE GEÇMESİNE RAĞMEN VALİZLER GELMEDİ

Murat Gök, uçaktan indi ve bagajını beklemeye başladı. Aradan 4 saate geçmesine rağmen bagaj bir türlü gelmedi. İddiaya göre yetkililer ilgilenmedi ve sürekli geçiştirdi.

VALİZİN MISIR'A GİTİĞİNİ ÖĞRENDİ

Gök gerçeği öğrendiğinde büyük bir şok yaşadı. Yanlış barkod sonucunda valizin Mısır'a gittiği öğrenildi.

AİLEYE BİR ŞOK DAHA

SAĞDAN BAKARSAN TAVUK, SOLDAN BAKARSAN HOROZ! SAĞDAN BAKARSAN TAVUK, SOLDAN BAKARSAN HOROZ!

Aile ikinci şoku 5 gün sonra valizi teslim aldığında yaşadı. Valizi açan aile parasının içinde olmadığını gördü. Gök şunları ifade etti:

"YENİ YILA KARAKOLDA GİRDİK"

"Biz bir ihmaller silsilesine rastladık. Valimizin içinde 9 bin 950 euro vardı. 450 yolcu içinde iki tane para taşıyan el bagajının kaybolması bence tesadüf olamaz. Yeni yıla maalesef karakolda girdik. El bagajımızın ısrarla uçakta yer olmadığı söylenerek uçağın altına verilmesi söylendi.

Vermek istemedik ama... Bizimle birlikte bir ailenin daha valizi kayıptı orada. Yanlış barkodlama basılmış bize söylenen valizin Mısır'a gittiği. Valizimi açtık ve içinde paramızın olmadığını gördük. İki tane bavul kayıp apronda. Bizim önümüzdeki ve arkamızdaki herkes Sabiha Gökçen barkodu basılıyor da neden iki tane içinde para olan el bagajlarına başka barkod basılıyor."

DİĞER VALİZDE 22 BİN EURO VARDI

Diğer gurbetçi ailenin kaybolan valizinde ise iddiaya göre 22 bin 900 euro vardı. Gök hakkını aramak için hukuki yollara başvuracağını açıkladı.