2019 yılından itibaren AK Partili Dalaman Belediye Başkanı Olan Muhammet Karakuş’un karşısına ; son yapılan genel seçimlerde 28. Dönem Muğla Milletvekili Aday Adayı olan fakat genel merkez tarafından aday gösterilmeyen Uğur Akın Şahin, Dalaman Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
14 Mayıs tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti’den Muğla Milletvekili Aday Adayı olan fakat Ak Parti Genel Merkezi tarafından aday gösterilmeyen Uğur Akın Şahin, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Dalaman Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Uğur Akın Şahin, Aday Adaylığı başvurusunu AK parti Dalaman İlçe Başkanlığı’na yaptı. Aday adaylığı başvurusu sırasında Uğur Akın Şahin’i, sevenleri yalnız bırakmadı. Başvuru toplantısına, AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Şefik Oğuz, bazı STK Temsilcileri, Uğur Akın Şahin’in akrabaları ve partililer katıldılar.
Törene dönüşen aday adaylığı başvurusu sırasında, katılımcılara seslenen AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Şefik Oğuz; “Uğur Akın Şahin, daha evvel Muğla 28.dönem Ak Parti'den milletvekilliğine aday adayı oldu ama maalesef sıralamaya giremedi. Şimdi de, 2024 yerel seçimlerinde Dalaman Belediye Başkanı Aday Adayı olarak Ak Parti'ye müracaat etti. Uğur Akın Şahin, okul müdürüydü, görevinden istifa etti. Bugün sizlere adaylığını açıklayacak. Ak Parti Teşkilatı olarak, adaylarımızın daima arkasındayız. Gösterdiğiniz ilgi için, hocam adına hepinize teşekkür ederim. Hocama hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 

“SEVDAM DALAMAN”

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?

Şefik Oğuz, konuşmasının ardından Dalaman Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Akın Şahin’i kürsüye davet etti. Kendisini yalnız bırakmayan partililere ve yakınlarına seslenen Uğur Akın Şahin, konuşmasına “Dalaman, Seni, ancak şairlerin dili ile anlatabilirim. Dalaman, sade bir mahallende yaşamanın bile, bir ömre değdiği Dalaman, Sevdam Dalaman” diyerek başladı.
Ardından katılımcılara tek tek teşekkür eden Uğur Akın Şahin “Kamu hizmetine başladığım günden beri milletimin hizmetkârı olarak varış noktasını hiç düşünmedim. Verilen görevde, milletime layık olmak için çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımızın, ‘’En büyük zenginlik, ne maldır, ne mülktür. Milletin samimiyetle yaptığı Allah ondan razı olsun duasıdır’’ sözünü rehber edindim” dedi.

“DALAMAN ÖRNEK PROJELER ŞEHRİ OLSUN DİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYIYIM”

Neden aday adayı olduğunu da açıklayan Uğur Akın Şahin “Dalaman! Peygamber efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.), Bilge Kağan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan ve ismini buraya sığdıramadığım; milleti için bir ömrü feda eden, hepimize örnek olan, istikametimizi belirleyen kahramanlarımızın, yolumuza ışık tuttuğu bu kutlu yolculukta, zengin toprakların, fakir evlatları olmayalım diye, Dalaman’da yaşayan her insan gururla “Dalamanlıyım” desin diye, evlatlarımız, esnafımız, köylümüz ve çiftçimiz, yaşlısından gencine, küçüğünden büyüğüne, özel gereksinimli kardeşlerime kadar tüm vatandaşlarımız hak ettiği kaliteli yaşama kavuşsun diye, Dalaman örnek projeler şehri olsun diye, 2024 Yerel Seçimlerinde Ak Parti Dalaman Belediye Başkanı aday adayıyım” dedi.


“SEÇMENİN VERMEDİĞİ OY YOKTUR, SİYASETÇİNİN ALAMADIĞI OY VARDIR”

Dalaman Belediye Başkanı olduğu takdirde neler yapacağını da anlatan Uğur Akın Şahin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde tesis edilen TÜRKİYE YÜZYILI projesi kapsamında; Sürdürülebilirliğin, Huzurun, Kalkınmanın, Değerlerin, Gücün, Başarının, Barışın, Bilimin, Haklının, Verimliliğin, İstikrarın, Şefkatin, İletişimin, Dijitalin, Üretimin, İstikbalin, Gençliğin Yüzyılı projelerinde başarılı olmak için Dalaman adına çalışacağım. Seçim sath-ı mailine girdiğimiz bugünden itibaren Ak Partinin Türkiye vizyonunu, gelecekte yapacaklarımızı ilçemizde yaşayan her seçmene anlatacağız. Seçmenin vermediği oy yoktur, siyasetçinin alamadığı oy vardır. Bu düsturla, elimiz Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eli olacak ve tüm vatandaşlarımıza dokunacağız; usanmadan, küsmeden, coşkuyla ve enerji ile anlatacağız. > Metin Bey: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın söylediği “Davası olana 'Yorulmuyor musun?' diye sorulmaz. Biz ölünce yoruluruz. Vatan, millet, hizmet aşkıyla hizmet üretmeye devam edeceğiz.” sözü ajandamın başlığıdır. Yorulmayacağım, milletimize hizmet ettiğim her anın kıymetini biliyorum, bileceğim, mükâfatını ahirette alacağım” diye konuştu.
“BU HALKA HESAP VERECEĞİZ”
Konuşmasının devamında siyasette isimlerin önemi olmadığını ifade eden Uğur Akın Şahin; “Millete vakfettiğimiz yekûn fayda vardır. Bu yüzden seçimi kazanan Uğur Akın ŞAHİN değil, DALAMAN HALKI OLACAKTIR. Boş muhabbetler, çay kahve sohbetleri, kısır dedikodular, siyasi hesaplaşmalar ile kaybedecek zamanımız yok. İlk talimatım makam masasının yerine toplantı masası yerleştirilmesi olacak, ilk günden itibaren hızla eksiklerimizi tamamlayacağız. İmar, tarım, turizm ve sosyal projeler olarak dört ana başlıkta topladığımız projeler hayata geçirilecek. İlçemizin sorunlarını biliyoruz, vakıfız. Dersimize çok iyi hazırlandık. Uzman ekiplerimiz çok uzun süreden beri çalışıyor. Lansmanımızda ekip arkadaşlarımızın da sunumu ile tüm mahallelerimizde proje tanıtım toplantıları yapacağız. VE BU HALKA HESAP VERECEĞİZ, HESAP VERECEĞİZ HESAP VERECEĞİZ.

9 Temmuz 2024 tarihinde, yani seçimden 100 gün sonra yapacağımız basın açıklamasının davetini şimdiden yapıyorum. Seçimden 100 gün sonra projelerimizin mevcut durumlarını sizlerle paylaşıp, bilgilendirme yapacağım.
SİZLERDEN DESTEK VE DULARINIZI BEKLİYORUM. YAPILACAK SEÇİMLERİN ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE, DALAMAN’IMIZA HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM.
Uğur, Dalaman’a uğurlu gelecek…" dedi.