Muğla'nın önde gelen eğitimcilerinden ve Dalaman Anaokulu Müdürü olan Uğur Akın Şahin, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin korunmasının sadece sembolik eylemlerle değil, gerçek anlamda hizmetlerle mümkün olduğunu vurguladı.

DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ DALAMAN’DA KANALA UÇTULAR: 2 ÖLÜ

Şahin'in açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde: "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Harbimizi zaferle taçlandıran kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Bağımsızlığımız uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, ağır bedeller ödenerek kuruldu, ve bizler bu mirası gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu taşıyoruz."

"BALONLARLA YOLDA YÜRÜYEREK CUMHURİYET KORUNMAZ"

Açıklamalarında, Cumhuriyetin sembolik değil, somut ve kalıcı hizmetlerle korunabileceğine dikkat çeken Şahin, "Cumhuriyete sahip çıkmak balonlarla yolda yürümekle değil, gerçek anlamda hizmetlerle mümkündür. Selçuk Bayraktar gibi ilk milli insansız savaş uçağımız kızıl elmayı yaparak korunur. Üniversite sayısını 76 dan 208 e çıkararak korunur. Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmekte ve yüzyıllarca yaşatmakta kararlıyız. Milli ve manevi değerlerimiz temelinde maziden atiye köprü kurarak yükselteceğiz. 

"ÇALIŞIYOR GİBİ YAPAN YA DA ÇALIŞMAYAN VİZYONSUZ KİŞİLER..."

Milli birlik, barış, istikrar, adalet, insani yardım, yatırım ve kalkınma, doğalgaz, enerji, savunma sanayi, ayrıca tarımdan turizme, ulaşımdan eğitim ve sağlığa her alanda kendimizle yarışıyor, başarı çıtamızı sürekli yukarı taşıyoruz. Bizler sizler hep beraber vatansever Türk milleti olarak el birliği ile inşa etmeye çalışırken, çalışıyor gibi yapan, ya da çalışmayan vizyonsuz kişilerinde var olduğunu biliyoruz.  

"CUMHURİYETE SADECE SÖZLE SAHİP ÇIKANLARI KABUL ETMİYORUZ..."

Cumhuriyeti geleceğe taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapmalı, ülkemizi daha ileriye taşımalıyız. Vizyonsuz ve sembolik adımlarla değil, gerçek projelerle, gerçek hizmetlerle Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Geleceğimiz için çalışan, vizyon sahibi olan herkesi destekliyoruz. Ancak taş üstüne taş koymadan sadece sözle sahip çıkanları kabul etmiyoruz. Cumhuriyetimize gerçek anlamda sahip çıkmak, gece gündüz demeden ülkemize katma değer sağlamakla mümkündür. Bizler, Cumhuriyetimizin 100. yılında daha güçlü, daha birlikte ve daha müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Bayramı'nın sembolik geçit törenlerinden öte, eğitim, sağlık, ekonomi gibi alanlarda yapılan gerçek projelerle kutlanması gerektiğine dikkat çeken Şahin, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Uğur Akın Şahin bu açıklamalarıyla, sadece siyasi arenada değil, toplumun genelinde gerçekçi ve somut çalışmalara olan ihtiyaca dikkat çekti.