İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı gösterilen Harun Sağır’ın kendi adına kurduğu internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında isminin altında İyi Parti Belediye Başkan Adayı yerine Seydikemer İttifakı Belediye Başkan Adayı yazması dikkat çekiyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP ile ilgili sert söylemlerde bulunurken Seydikemer’de yaşanan bu gelişmeler  “Üstte kavga varken altta ittifak mı var?” söylentilerine sebep oluyor.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Muğla’nın 4 ilçesinde belediye başkan adayını açıklamıştı.  Açıklanan ilçelerden Seydikemer’de Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı olmuştu. Seydikemer’de Ak Parti’nin belediye başkan adayı daha belli olmazken 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Genel Seçimleri’ne Millet İttifakı olarak giren partilere aday adayı olarak bile kimsenin başvuruda bulunmaması dikkat çekmişti. 
Tüm bu gelişmeler ile beraber İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Genel İdare Kurulu tarafından alınan karara göre ittifak yapmayacaklarını, İyi Parti olarak tek başlarına seçime gireceklerini ifade etmişti.  Bu karar sonrasında İyi Parti’de Genel Başkan Yardımcısı düzeyine varan istifalar gerçekleşmişti.  Akşener CHP’nin ittifak çağrısını ret etmelerinden sonra düzenlenen grup toplantısında “Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk Milleti’ne ölümü gösterip, sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.  
Son olarak ta İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinde işbirliği olması gerektiğini savunarak, 5 Meclis üyesiyle birlikte partiden istifa ettiğini duyurmuştu. Bu olayın ardından İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’da İyi Parti’de gerçekleşen istifalar ile ilgili CHP’yi hedef alarak “Bunun adı operasyon siyasetidir” açıklamasını yapmıştı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde çok konuşulan Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti İttifakı Genel Merkezler düzeyinde şu an için imkânsız gözükse de Seydikemer’de sadece CHP ile İyi Parti arasında değil bu ittifaka Deva Partisi, Gelecek partisi, Demokrat parti ve Saadet Partisi’de katılmış gözüküyor. Resmi olarak dillendirilmese de Cumhuriyet Halk Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi ve İyi Parti ilçe başkanlarının kendi aralarında Seydikemer İttifakı’nı kurdukları, bazı ilçe başkanlarının da meclis üyesi adayı olmak için istifa ettikleri konuşuluyor.

SEYDİKEMER’DE SEYİR HALİNDEKİ TIR CAYIR CAYIR YANDI SEYDİKEMER’DE SEYİR HALİNDEKİ TIR CAYIR CAYIR YANDI

İyi Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı Harun Sağır’ın seçim çalışmalarını Seydikemer İttifakı isimli sosyal medya hesabından paylaşılması ve bu hesapta paylaşılan bir gönderide “Seydikemer İçin Birlikteyiz” ibaresinin altında Cumhuriyet Halk Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi ve İyi Parti logolarının olması ve Harun Sağır isminin altında Seydikemer İttifakı Belediye Başkan Adayı yazması, ayrıca hazırlanan videonun “Ben Seydikemer Belediye Başkan Adayı Harun Sağır” diye başlaması İyi Parti isminin geçmemesi söylentileri doğruluyor gibi gözükse de parti logolarının olduğu paylaşımın daha sonra silinmesi akılların karışmasına sebep oldu.

Seydikemer’de yaşanan bu gelişmelerden il başkanlıklarının ve genel merkezlerin haberinin olup olmadığı bilinmiyor.