Haber sitemiz köşe yazarı Ersin Turan’ın bu hafta kaleme aldığı yazıda Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir, Ortaca Belediyesinin borç batağında olduğu iddiaları hakkında kamuoyunda çıkan söylentilere ilişkin köşe yazarımıza açıklamalar yaptı. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, kamuoyunda “Ortaca Belediyesinin borç batağında olduğu iddialarına net bir dille cevap verdi.

ORTACA BELEDİYESİ MAAŞLARI ÖDEYEMİYOR İDDİALARINA GÜLÜP GEÇİYORUM

Alim Uzundemir, kamuoyunda yer alan iddialara ilişkin, “Hiçbir devlet kurumuna beş kuruş borcumuz yok.” dedi.

ORTACA’DA APART OTELİN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI ORTACA’DA APART OTELİN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI

Bu söylentilerin seçim çalışmalarına gölge düşürmek isteyenler tarafından ortaya atılan asılsız iddialar olduğunu söyleyen Başkan Uzundemir, “ Hiçbir devlet kurumuna beş kuruş borcumuz yok. Personel maaşlarımız ödeme gününden 3 gün önce hesaplara yatmıştır. Bu gerçeğe rağmen Ortaca Belediyesi ‘Maaş ödeyemiyor, borç batağında’ diyenlere sadece gülüp geçiyorum. Ortaca Belediyesi olarak yaklaşık 350 milyon TL bütçemiz var. Belediye olarak hizmet ve yatırımlarımızda elbette borcumuz var. Piyasaya yani alışveriş yaptığımız esnafa ve şahıslara 12-13 milyon lira borcumuz vardır. Bu borçlarımızı da belediye gelirlerimizle karşılıyoruz. Yakıt giderlerine gelince, zaten peşin alıyoruz” dedi.

BELEDİYENİN ARSASINI SATTI DİYENLERE…

Başkan Alim Uzundemir, belediye arsalarını sattı iddialarına ilişkinde yaptığı açıklamada, “Başkan olarak göreve geldiğim günden bu yana belediye arsası satmadık. Belediye olarak gelir-gider dengemize göre arsa satın aldık. Üçe aldıysak beşe satıp kar elde ettik. Daha yakın zamanda 42 dönüm yer aldık. Fiyatı beşe katladı. Gerekirse satarız. Bunların hiçbiri, Belediyenin gayrimenkulü değil. Bunun adı kar amaçlı yatırımdır” açıklamaları ile cevap verdi.

Uzundemir, açıklamalarının devamında İller Bankası’nın Ortaca Belediye’sine kredi vermediği iddialarına da değindi.  Başkan Alim Uzundemir, “İller Bankası’ndan ret cevabı aldığımız doğru değil. Aralık ayında meclis kararı ile 20 milyon kredi istedik. Bugün yarın para belediyemizin hesabına geçer. Bu kredi başvurusunu ise acil bir ihtiyaçtan değil, elimizin altında 3-5 kuruş gelirimiz olsun amacıyla istedik. İller Bankası’nın kredi başvurumuzu geri çevirmişler iddialarını ortaya atarak bize vurmaya çalışanlara ve tüm kamuoyuna cevabım şudur; Devletin hiç bir kurumunun Ortaca Belediyesi olarak bizi reddetme şansı yok. Çünkü her şeyimiz şeffaf ve ortada'' diyerek “Seçimler yaklaştıkça daha ne asılsız iftiralarla karalamaya çalışacaklar, bekleyip göreceğiz'' sözleri ile tüm iddialara açıklık getirdi.