Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Karadağ’ın Türk vatandaşlarının ülkeye vizesiz girişlerine yeniden izin vereceğini açıkladı. Uygulamanın bu hafta içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ekim ayı sonunda Karadağ’da yaşanan ve Türk vatandaşlarının karıştığı iddia edilen bir olayın ardından Türkiye ile Karadağ arasındaki vizesiz seyahat uygulaması geçici olarak askıya alınmıştı.

ABD- İran: Savaşa dönüş
ABD- İran: Savaşa dönüş
İçeriği Görüntüle

Dışişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Karadağ makamları söz konusu uygulamayı yeniden hayata geçirme kararı aldı. Alınan kararla birlikte Türk vatandaşları, Karadağ’a yapacakları turistik ve kısa süreli seyahatlerde yeniden vize muafiyetinden yararlanabilecek.

NE OLMUŞTU?

Karadağ basınında, başkent Podgoritsa’da Türk vatandaşlarının karıştığı iddia edilen bıçaklı saldırı haberleri yer almıştı. Bunun üzerine Karadağ Başbakanı Milojko Spajić, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Podgoritsa Yüksek Mahkemesi ise olayla bağlantılı olarak tutuklanan iki kişinin saldırıyla ilgisinin bulunmadığını belirterek serbest bırakıldıklarını açıklamıştı.