Yalova'da kalçasında yürümesini etkileyen rahatsızlık sebebi ile özel bir hastanede kalça protezi ameliyatı olan Seher Uygun'un yanlışlıkla toplardamarı kesildi.

Böbrekleri kısa sürede iflas eden kadın, diyaliz makinesiyle yaşamak zorunda kaldı. Yüzde 83 engelli hale gelen, akut böbrek yetmezliği tanısı konulan kadın, günde 30 adet ilaç kullanıyordu.

TIBBİ ATIKLARI MODERN TESİSİNDE BERTARAF EDİLİYOR TIBBİ ATIKLARI MODERN TESİSİNDE BERTARAF EDİLİYOR

İki çocuk annesi Seher Uygun, Op. Dr. Güven Mete tarafından 2014 senesinde yapılan operasyonun ardından tuvaletini yapmakta zorluk çekti. Vücudunda şişme yaşandı. Yeniden hastaneye başvurduğunda akut böbrek yetmezliği tanısı kondu. Hastanede hemodiyalize uygun makine olmadığından İstanbul Cerrahpaşa'daki bir hastaneye sevk edildi.

Ameliyat esnasında talihsiz kadının toplardamarının kesildiği tespit edildi. İki kez kalbi duran talihsiz kadın, ilkyardımla hayata döndürüldü.

Dr. Güven Mete, İstanbul'da kadının tedavisini yürüten doktora mail atarak durumu anlatınca gerçek belli oldu. Diyaliz makinesine bağlı yaşamaya mahkûm olan Seher Uygun, Yalova'ya döndü ve böbrek nakil listesine girdi. Bir süre sonra da nakil gerçekleşti.

Olayın ardından Dr. Güven Mete'nin hastane ile ilişiği kesildi. Doktor Mete, İstanbul'daki evinde 2015'te bir not bırakarak intihar etti.

Böbreğini Seher Uygun'a verilmesini vasiyet ederek intihar eden doktorun eşi, Yalova'daki Seher Uygun'un hastanede çalışan akrabasına ulaşarak durumu belirtti.

Uygun'a haber verildiğinde ise kadının böbrek nakli olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA