Proje kapsamında okulda yapılan faaliyetleri yerinde incelemek ve proje uygulama basamaklarının planlanması çalışmaları için Avrupa Birliği eğitim uzmanı Dr. Angelos Vallianatos Madenler Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Bakanlık temsilcileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatör öğretmeni Songül Köşker Çakmak'ın eşlik ettiği Dr. Angelos Vallianatos, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı, Okul Müdürü Harun Deniz Mutlu ve Okul Koordinatör öğretmenleri tarafından karşılandı.  Okulda bir süre incelemelerde bulunan heyet proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında okul müdürü ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Okul toplantı salonunda Dr. Angelos Vallianatos  ve temsilcilerle bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı "Madenler Ortaokulunun Projenin pilot okullarından biri olduğunu ifade ederek "Türkiye genelinde Projenin uygulandığı 10 ilden biri olan Muğla'da 11 okul pilot okul olarak seçildi ve İlçemiz adına Madenler Ortaokulu bu projede yer almayı başardı. Bizim için çok önemli ve anlamlı olan bu projenin yürütülmesinde emeği geçen okul müdürü ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

MUĞLASPOR-YATAĞAN MAÇINDA OLAY ÇIKTI MUĞLASPOR-YATAĞAN MAÇINDA OLAY ÇIKTI

Okul Müdürü Harun Deniz Mutlu, projede okulda veli, öğrenci, okul personelinin aktif olarak çalıştığını, proje kapsamında okulun zillerini öğrencilerin belirlediğini, öğrencilerin okul kılık kıyafetinde veliler ile yapılan demokratik uygulama sonucu alınan kararlarla serbest uygulamaya geçildiğini, okuldaki panoların öğrenciler tarafından hazırlandığını, okul içindeki sorunları öğrencilerin komisyonu işe çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi (AK) ortak finansmanı ile yürütülen Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Geliştirilmesi Projesinde okul öncesi,  ilkokul ve ortaokul kademelerine devam eden öğrenciler ve okullarda görev yapan tüm personel ile ailelerinin evrensel temel değerlerin yanı sıra temel hak ve özgürlükleri içine alan demokratik bir okul kültürünü eğitim sistemine yerleştirmek ve toplumun genelinde demokratik kültür uygulamalarını güçlendirmek hedefleniyor.

Kaynak: Bultenler