İki senedir yönettiği belediyede "şeffaf, katılımcı ve hesap verilebilir" bir yönetim anlayışını benimsediğini belirten Yavaş, eski yönetimden kalan 3,2 milyar liralık borçları ödediğini aktardı. Belediyenin uluslararası düzeyde şeffaflık ödülleri aldığını kaydeden Yavaş, belediye hizmetlerini daha da ileriye götürmeyi hedeflerken hükümetten gelen zorluklarla da karşılaştığından dert yandı.


TEK AMACINI AÇIKLADI


CHP ile İYİ Parti öncülüğündeki Millet İttifakı'nın olası ortak cumhurbaşkanı adayları arasında gösterilmesine ve adaylığı halinde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in itiraz etmeyeceği yönündeki açıklamalarına dair soruları cevaplayan Yavaş, tek amacının Ankara halkının en üst düzeyde belediyecilik hizmeti alması olduğuna dikkat çekti.


Yavaş, "Ben aynı anda sakız çiğneyip, bisiklet sürebilirim ama belediye başkanlığı yaparken başka bir hedefe odaklanmak gibi bir hedef içinde olamam. Ankara halkına vaatlerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Türkiye'de insanlar benim hakkımda ne düşünüyor diye anket yaptırmadım. İnsanların bana sempatiyle yaklaşmasından memnunum. Sayın Akşener de iltifat ediyor. Kendisiyle görüşmüş değilim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı gurur verici olur, ama ben zengin bir Ankara hedefine odaklanıyorum" ifadesini kullandı.


Ankara'da kendisine oy versin vermesin herkesi memnun etmek için çalıştığını ve birtakım anketlerde kendisiyle alakalı memnuniyet düzeyinin yüzde 74'lerde gösterildiğini aktaran Yavaş, bu oranı yüzde 90'ların üstüne çıkarmayı hedeflediğini dile getirdi. Yavaş, "Bana oy vermeyen bir kişinin dahi memnuniyetsizliği basına yansımadı. Herkese eşit mesafede duruyorum ve belediye hizmetlerimle bu konuda bir model ortaya koyuyorum" dedi.

MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ MERAL AKŞENER BÖYLE VEDA ETTİ


"BU ENGELLERİN HEPSİNİ ANKARA HALKI BİLİYOR"


Yavaş, "Hükümetin işinizi yapmayı zorlaştırdığı alanlar oluyor mu?" sorusuna "Evet" cevabını verdi. Ankara'ya yeni belediye otobüsü alımında bile kendisine zorluklar yaşatıldığından belirtti. İller Bankası'ndan belediyenin kullanması için kredi çıktığını ama kullandırılmadığını örnek gösteren Yavaş, "Kredi geldi ama kullandırmıyorlar. Galiba görevimizin bitmesini bekliyorlar. Bu engellerin hepsini Ankara halkı biliyor. Bunun mutlaka siyasette, sandıkta bir sonucu olacaktır" sözlerini kullandı.


Yavaş, belediye başkanlığında ikinci dönemi düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soruyu da "Aday olup olamayacağımı düşünmedim. Gerçekten derdim Ankara'yı canlandırmak. Ama kendime de zaman ayırmayı düşünüyorum" cevabını verdi.

Kaynak: T24