YEREL SEÇİMDE PROPAGANDA YASAĞI BAŞLADI

Yarın yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'yle ilgili siyasi partilerin propaganda serbestliği saat 18.00'de sona erdi. Yayın yasakları seçime 24 saat kala başlayıp, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

YEREL SEÇİMDE PROPAGANDA YASAĞI BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 20 Mart’ta başlayan propaganda süresi bugün saat 18.00 itibariyle sona erdi.

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin seçim takvimi işliyor. buna göre YSK’nin, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 31’inci maddesinde yer alan siyasi reklamlara ilişkin usul ve esasları belirlediği kararına göre, yayın yasakları seçime 24 saat kala başlayıp, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

YARIN 18.00'E KADAR SADECE ADAYLARIN AÇIKLAMALARI YAYINLANABİLECEK

Bu süre içerisinde televizyon ve radyolar gibi tüm yayın organlarının siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. Yayın organlarında, seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri ise yarın saat 18.00’e kadar yayınlanabilecek.

Öte yandan, seçime katılan siyasi partiler ve adaylar; sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini bugün saat 18.00’e kadar yayınlayabilecek.

Bakmadan Geçme