Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde erkek öğrenci yurdunun güvenlik görevlisinin öce darp edilip ardından bıçaklanması ve öldürülmesinin ardından iki kişi tutuklandı.  Tutuklanan 2 sanık için haklarında, "haksız tahrik altında tasarlayarak kasten öldürme" suçuyla 24'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Savcılık tarafından, 6 Haziran günü, Gültepe Mahallesi erkek öğrenci yurdunun bahçesinde 32 yaşındaki güvenlik görevlisi Gökhan Şahin'in  bıçaklanarak öldürülmesinin ardından  8 Haziran'da tutuklanan Cihad A. ve kayınbiraderi Erhan Ü. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

THY UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI THY UÇAĞI ACİL İNİŞ YAPTI

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Cihad A'nın eşi, Erhan Ü'nün de kız kardeşi olan Zeliha A'nın, olaydan  bir ay kadar önce Gökhan Şahin ile iletişime geçtiği belirtildi.

Gökhan Şahin ile Zeliha A'nın ilişkilerini öğrenen sanıkların, olay tarihine kadar Gökhan Şahin'i iş yerine ve evine giderken takip ettikleri iddianamede anlatıldı.

İddianamede, sanıkların Gültepe Mahallesi'ndeki öğrenci yurdunun bahçesine giderek tartışmaya başladıkları ve güvenlik görevlisi Gökhan Şahin'i darp ettikten sonra  bıçaklayarak öldürdükleri kaydedildi.

Cihad A. ve Erhan Ü'nün ortak akıl ve eylemle   hareket ettikleri ve Gökhan Şahin'i öldürme kararını olaydan çok  aldıkları bildirilen iddianamede, sanıkların "haksız tahrik altında tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.