Uluslararası petrol fiyatlarındaki değişiklik ve döviz kurundaki yükseliş, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarında yükselişe neden olmaya devam ediyor. Sürücüler, benzin ve motorindeki yükselişe alışmış bir görüntü verse de her zam sonrası şikayetlerini artırıyor.

AKARYAKITTA FİYATLAR YİNE DEĞİŞİYOR AKARYAKITTA FİYATLAR YİNE DEĞİŞİYOR

MOTORİNE VE BENZİNE ZAM

Motorine yapılan 2 lira 56 kuruşluk zamdan kısa bir süre sonra benzine de 1 lira 79 kuruşluk bir zam yansıdı. Son yapılan zamlarla birlikte motorin 45 TL seviyelerine erişirken benzin de 41.5 TL'yi gördü. Araç sahipleri gelen zamlarla bunalırken yeni zamların da haberi geldi.

"1 NİSAN'DA 50-60 TL GÖRÜLEBİLİR"

Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz Sözcü TV’de fahiş fiyatlara ulaşan akaryakıt ürünleriyle ilgili gündem olan sözler dile getirdi. Oğuz, programda "1 Nisan'da 50-60 TL'yi görebilirsin akaryakıt fiyatlarında. Niye? Çünkü döviz yükümlülüklerinden giden bir iş olduğundan dolayı. Yine bu sene biz 220 milyon dolar faiz ödeyeceğiz. Bu paranın da büyük bir kısmı ortada yok." ifadelerini kullandı.

"ZAMLAR OTOMATİĞE BAĞLANACAK"

Sözlerinin devamında korkutan tahminini geliştiren Oğuz şunları söyledi: "Akaryakıt da doğrudan cari açıkla ilgili konulardan olduğu için ister istemez o zamlar otomatiğe bağlanacak. Bir anda 50-60 TL'lik mazotu görebilirsiniz.Bunu sadece kişisel kendi aracın için düşünme. Çiftçi üretimden vazgeçti. Kaldı ki o mazot fiyatıyla neyi sürecek neyi üretecek. Böyle olduğu zamanda sıkıntılar ortaya çıkıyor."