Fethiye Devlet Hastanesi’ne anjiyo cihazının kurulması yılan hikâyesine dönmüştü. 2018 seçimlerinden bu yana kurulacağı söylenen cihaz sonunda Fethiye Devlet Hastanesi’ne geldi. Montaj çalışmalarının 20 Şubat tarihine kadar bitirileceği ifade diliyor.

 FETHİYE DEVLET HASTANESİ’NE ANJİYO CİHAZI 24 HAZİRAN 2018 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ’NİN VAADİYDİ

Fethiye Devlet Hastanesi’ne anjiyo cihazının kazandırılması Fethiye’nin gündemine 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nden önce AK Parti’nin seçim vaadi olarak girmişti. Ardından seçimlerin sonucunda AK Parti Muğla Milletvekili seçilen Yelda Erol Gökcan’ın 21 Eylül 2020 Fethiye ziyaretinde yaptığı “Seçim döneminde Fethiye Devlet Hastanemize Anjiyo Ünitesi kuracağız diye söz vermiştik. Tüm vaatlerimizi takip ettiğimiz gibi bu sözümüzü de titizlikle takip ettik. Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptık. Hizmet vermiş olduğu nüfus yoğunluğu ve coğrafi konumu nedeniyle Anjiyo Ünitesi kurulması için çalıştık. Fethiye’miz için çok önemli olan bu gelişmeyi İlçe Başkanımız Turgay Öztürk ve Teşkilat mensuplarımızla birlikte açıkladık. Girişimlerimiz olumlu sonuçlandı” şeklinde ki açıklama ile tartışılmaya başlandı.

CHP’Lİ MEHMET DEMİR’DE DÂHİL OLMUŞTU

Yapılan tartışmalara o dönem CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’de 6 Ocak 2022 tarihinde yaptığı “Fethiye Halkımızı kandırmanıza da müsaade etmeyiz. Bu anjiyo cihazı nerede? Bir  konuşmanızda söylediğiniz gibi keşke o kullanılmış cihazı bile geçici olarak ta olsa getirseydiniz. Vatandaşlarımızda yeni cihaz gelene kadar bu hizmetten faydalansaydı. Şimdi eskisi de yok yenisi de yok. Artık vatandaşlarımıza müjde falan vermeyin. Şimdiye kadar verdiğiniz müjdeleri yerine getirin” açıklama ile dâhil olmuştu.

 MART AYI’NIN 15’İNDE HİZMETE GİRMESİ BEKLENİYOR

Tüm bu tartışmaların ardından söz verildikten beş buçuk sene sonra anjiyo cihazı Fethiye Devlet Hastanesi’ne teslim edildi. Edinilen bilgiye göre anjiyo cihazının montajı ile ilgili bir firma ile sözleşme imzalandı. Sözleşme şartları gereği firmanın anjiyo cihazının montajını Mart Ayı sonunda tamamlayarak teslim etmesi gerekiyor. Ama firma yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda firmanın montaj çalışmasını Şubat Ayı’nın 20’sine kadar tamamlayıp teslim edeceği ve Mart Ayı’nın 15’i gibi de anjiyo cihazının hizmete sunulacağı ifade ediliyor.

FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI