AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, Mahalli İdareler Seçimleri çalışmaları kapsamında ilçeleri ziyaret eden Ayaydın, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve belediye personeliyle sohbet etti. 

Ayaydın ile Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş arasında şu diyaloglar geçti; 

"Devlet burada, bina kaçak. Biz gelirsek önce devletin resmi kurumlarının hepsi yasal olması lazım. Biz gelirsek inşallah devletin resmi kurumlarının ve kamu kurumlarının bir arada olduğu bir bina yapacağız. Deprem bölgesindeyiz, Allah korusun can ve mal kayıplarının önüne geçecek bir imar yapacağız. Belediye başkanımız da bu konuda destekçi, Dalaman'da ve Muğla'da bütüncül bir imar planı düşünüyoruz. Asla kimseye rant getirmeyecek ve üzerinde ciddi çalışılmış; yeşil alanlara, spor alanlarına, ticari alanlara özen göstererek üzerinde etüt yapılmış imar planlarımızı devreye sokacağız." 

Karakuş; "Sayın başkanım, Muğla'nın en büyük sorunu planlama. Planlamadan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. 13 ilçede revizyon planı yapan tek ilçe biziz. Bazı eksiklikler var, onları da halledince Mayıs ayında inşallah Dalaman'ın revizyon planı biter."

DENİZ KUVVETLERİ’NİN TEK KADIN İHA PİLOTU DENİZ KUVVETLERİ’NİN TEK KADIN İHA PİLOTU

"İMAR PLANI SORUNU VAR"

Ayaydın; "Sadece Dalaman'da değil, bütün Muğla'da imar planı sorunu var. Biz geldiğimiz zaman inşallah Muğla'ya ve bütün ilçelerine yaraşır bir bütüncül imar planı hazırlayacağız. Köylerimiz dahil herkes imar planı bekliyor. İnsanları bu kadar zor durumda bırakmanın anlamı yok. İmar planı yapılmadığı için her önüne gelen kaçak yapı yapıyor bu sefer de ilçe belediye zor durumda kalıyor. Bir an önce bu planlamaları yapıp üzerinde ciddi çalışılmış planlamalar yapacağız. 

Dalaman Belediyesi yeter ki çalışsın, benim seçilmem halinde Dalaman Belediyesi'ne her türlü yetkiyi vereceğiz. Bütün yatırımlarınızı destekleyecegiz. Dalaman halkının yaşam standartlarını yükseltecek ve özel haklar tanıyacağız." 

Karakuş; "Biz bugüne kadar Büyükşehir'in yalnızca zulmünü gördük. Alemdar Caddesinde bir çalışma yaptı; Ege mahallesiyle Karaçalı mahallesini ayıran bir yol. Ben kendi evime gitmek için havayolunun protokol yolunu kullanarak gidiyorum. Geçiş yok, bütün yollar kapalı."