Çin’in Wuhan Kentinde ortaya çıktıktan sonra küresel bir tehdit halini alan koronavirüs salgınına karşı Ortaca Belediyesi’nce yürütülen mücadele sürüyor. Bu kapsamda Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir sebze meyve pazarına gelen vatandaşlara maske dağıtarak sosyal mesafe kurallarına uymalarını rica etti.

Denetimde, pazarın giriş ve çıkışını bariyerlerle ayıran zabıta ve polisler farklı noktalardan pazara giriş yapılmasına izin vermedi. Zabıta Müdürlüğü görevlileri vatandaşların ateş ölçümünü yaparken, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir vatandaşlara maske dağıtarak, denetimlere katıldı. Pazara alışverişe gelen 65 yaş üzerive 20 yaş altı kişiler İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelge kapsamında uyarılarak evlerine gönderildi. Üretici pazarı da tuhafiye pazarına taşınarak ve tezgahların üçer metre arayla kurulmasıyla, kişiler arası sosyal mesafenin korunması sağlanıp güvenli bir pazar ortamı oluşturuldu.

“SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDELİM”

AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR

Ortava'da kurulan pazarlarda denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs ile ancak birlikte hareket edersek başa çıkabiliriz. Salgına karşı bizlerin aldığı önlemlerin dışında vatandaşlarımızın da kendi önlemlerini almaları gerekiyor. Burada elimizdeki en büyük silah sosyal mesafe kuralına dikkat edip uymak. Dışarı çıktığımızda maske ve eldiven takmanın yanı sıra birbirimizle temastan mümkün olduğunca kaçınmalıyız. Hijyen ve korunma kuralları kapsamında önlemlerini alarak pazara gelen vatandaşlarımız ile esnafımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.