Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortaca İlçe Teşkilatı tarafından kahvaltı programı düzenledi. Programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, MYK Üyesi Bahadır Alperen, Ortaca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Alim Uzundemir, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, partililer ve basın mensupları katıldı.

Uzundemir, programda yaptığı konuşmada, 2019 yılında göreve geldiğini ve beş yıldan bu yana Ortaca Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüne dikkat çekerek, “İlk defa Ortaca’da MHP’li belediye başkanı olmanın gururunu yaşadım.” dedi.

ORTACA’YA 958 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK

1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK 1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK

Görev süresi boyunca yaşadığı zorluklara değinen Uzundemir, şöyle devam etti: “O kadar zor süreçte belediye başkanlığı yaptım ki… Aldığımız dönemdeki borçlar, ekonomik krizler, pandemi, savaş ve ardından deprem… Ama buna rağmen biz Ortaca tarihinin en fazla hizmet yapan bir belediyecilik dönemi geçirdik. Beş yılda yaptığımız toplam yatırım 958 milyon TL. Bu küçümsenecek rakam değil. Ama her yeri yapabilirdik mi? Böyle bir dünya yok! Köyceğiz Belediye Başkanı ve Kavaklıdere Belediye Başkanı 5 dönemdir başkan. Hala yol yapıyorlar. Biz de durmadan yol yapıyoruz. Bu kadar yaptık. Daha fazla zaman olsa daha fazla yapardık. Biz bu zamanı sizden talep ediyoruz.”

DERDİMİZ ORTACA’YA HİZMET ETMEK

Başkan Uzundemir, Ortaca halkından bir beş yıl daha isteyerek, şöyle konuştu: “Bizim derdimiz siyaset değil, Ortaca’ya hizmet etmek. Sadece insanlar değil, hayvanlara kadar herkesin sorumluğu bizde. Onun için ben bir dönem daha fırsat istiyorum. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, Ortaca için… Eğer kimin daha fazla hizmet edeceğine inanıyorsanız ona destek verin. Bütün belediye başkanı arkadaşlarım Ortaca’ya taş üstüne taş koymaya geliyor. Ama burada şunu göz ardı etmemiz gerekiyor. En büyük taşı kim koyacak?”

BÜYÜKŞEHİR, MİLAS, MİLAS DİYOR ANCAK ORTACA DEMİYOR!

Merkezi yönetimle uyumu belediyenin öneminin altını çizen Uzundemir, “Merkezi hükümet arkanızda olmadığı sürece bazı projeleri yapmanıza imkân yok. Bunu tasvip ediyor muyum? Etmiyorum ama maalesef düzen bu. Büyükşehir CHP’de. Ortaca’ya hizmet yaptı mı? Yapmaz. Geçen gün açılış yapıyor. Milas, Milas diyor. Neden? Çünkü Milas kendi partisinden. Bu sistem böyle. Beş yılda bizden büyükşehrin götürdüğü para 600 milyon TL. Yaptığı 20 milyon TL’lik yatırım var.

SİZE GÜVEN VERDİK, BEŞ YIL DAHA İSTİYORUZ

Onun için siyasi olarak değil, ideolojik olarak değil hizmete oy vereceksiniz. Bize inanıyorsanız. Geçen beş yıllık sürede bizler size güven verebildiysek, Ortaca için geleceğimiz için, gençlerimiz için bir dönem daha sizden destek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KILIÇ: ORTACA’DAN ÇOK ETKİLENDİM

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç da yaptığı konuşmada Ortaca’ya bir yıl önce de geldiğini hatırlattı ve Alim Uzundemir ile Ortaca’nın değişiminden çok etkilendiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç’ın konuşması özetle şöyle: “Genel Başkanımızın ‘Alayınıza’ selamları var. Bunu büyük bir gururla ifade etmek istiyorum. Bir yıl önce gelmiştim. O günden bu yana aklım Ortaca’da. Daha öncesinde defalarca geldim. En son gelişimde Ortaca’daki gelişmeleri gördüğümde çok etkilendim. Ortacalılar ne kadar şanslı! Bu kadar çalışkan, Ortaca sevdalısı olan bir başkanları var. Birçok kez genel merkeze de geldi. Bu da çalışkan olduğunun göstergesi.”

ALİM BAŞKAN KADAR ORTACA’YI SEVEN AZ KİŞİYE RASTLADIM

“Alim başkanımız kadar Ortaca’yı seven az kişiye rastladım. Konuşmaları o kadar içten ve inanmış! Yaptığı işlerde o şekilde. Kimseyi ayrıştırmadan, hepsine aynı hizmeti yapmaya çalışan bir belediye başkanımızla karşılaşmanın o zaman da şimdi de mutluğunu, gururunu hissediyorum. Başkanıma stres yarıyor. Daha çok hizmet edecek. Sadece Ortaca’ya değil bu bölgeye Türk siyasetine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Geçen geldiğimizde yaptıklarından, bugün de yapacaklarından bahsetti. Projelerini genel merkez olarak takip ediyorum. Meslek yüksekokuluna kadar olan alana yapacağınız tramvay projesinin en büyük takipçisi ben olacağım.”

GENEL BAŞKANIMIZ DEVLET BAHÇELİ’NİN DESTEĞİ TAM

“Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da belediye başkanlarımıza sayın genel başkanımızın desteğinin tam olduğunu, sorunlarının çözümlerinde arkalarında olduğunu, bir kez daha ifade etmek isterim.  Yerel seçimleri gerek MHP gerekse Cumhur İttifakı’nın çok büyük oyla alacağına inanıyoruz. Hedefimiz bu. Bu yerlerden biri de Ortaca’dır.

ANKET YAPTIRDIM, BAŞKAN OLMUŞSUNUZ! HAYIRLI OLSUN…

Belediye başkanım! Ankara’dan buraya gelmeden önce bazı öğrencilerim ve tanıdıklarım aracılığı ile şöyle bir anket yaptırdık. Siz belediye başkanı olmuşsunuz, hayırlı uğurlu olsun. Her kesim tarafından çok seviliyor.”