Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, MHP 28'inci dönem milletvekili adayı Özlem Balcı'yı makamında ağırladı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Alim Uzundemir Ortaca Hal Başkanı Sedai Duran'ın "Ortaca'da iki hal var açıklaması" üzerine konuştu.

ALİM UZUNDEMİR: HALLER BÜYÜKŞEHİR'E KALMIŞTIR

MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER MUĞLA İLÇESİNDEN DÜNYAYA 2 ÜRÜN! İŞTE O ÜLKELER

Yayında ifade yanlışlığı olduğunu dile getiren Ortaca Belediye Başkanı Uzundemir, "Hal başkanı eleştirisinde halden dışarı çıktı. Ortaca Belediyesi Hali'nden bahsetti. Böyle bir yer yok. Ortaca'nın hali yok zaten. Büyükşehir yasası ile haller Büyükşehir'e kalmıştır. Neden devamlı Ortaca Belediyesi Hali'ni eleştirdi onu anlayamadım." dedi.

Hal nasıl yönetiliyormuş biz gösterelim şeklinde konuşan Başkan Alim Uzundemir; "Her şeyi devletten beklememiz yanlış. Devlet yasa, kanun çıkartsın. Böyle bir şey yok. Bugün büyük haller nasıl çalışıyorsa burası da düzenlenebilir. Versinler hali bize. Ortaca Belediyesi'ne, ilçesine versinler. Hal nasıl düzenleniyormuş görsünler o zaman. Halcilik nasıl yapılırmış, üreticinin hakkı nasıl korunuyormuş, aracı nasıl para yemiyormuş, yedirilmiyormuş biz gösterelim." dedi.

BÜYÜKŞEHİR NEREDEYMİŞ?
Pandemi döneminde üreticinin sorununa çözüm üretmek için hali açtırdığını dile getiren Ortaca Belediye Başkanı; "Pandemi çıktığında İçişleri Bakanımız gece saat 10'da sokağa çıkma yasağı açıklaması yaptığında hal kapandı. Üreticiler bir gün önceden kesim yaparlar. Bir sürü köylü geldi. Bir gün önceden kesim yapmışlar. Mal orada yığılıp kaldı. Ben üzüldüm. Ertesi gün sabah hale gittim. Tırcıları çağırarak sistemin nasıl çalıştığını anlatmalarını istedim. O günkü Valimiz Esengül Hanım'ı aradım. O gün hali açtırdım. Köylünün malı çöpe giderken Büyükşehir neredeymiş?" ifadelerini kullandı.