İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırılarının dünyada yankıları sürüyor. İsrail’e birçok ülkede tepkiler yükselirken ABD desteğini devam ettiriyor. İsrail’e desteğini yineleyen ABD Başkanı Biden, “Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz, ben Siyonist’im” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla 11 Aralık Pazartesi akşamı Beyaz Saray’da düzenlenen resepsiyonda ABD’nin İsrail’e askeri desteği ve son dönemde ABD’de artan antisemitizm ile ilgili konuştu.

ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU ABD MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU

The Times of Israel’in haberine göre, Biden, “Onlar (İsrail) Hamas’tan kurtulana kadar askeri yardım sağlamayı sürdüreceğiz ama dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın, kamuoyunun düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz” diye konuştu.

‘İSRAİL’E BAĞLILIĞIM SARSILMAZ’
Dünyada ve ABD’de antisemitizmde yaşanan artışı kınayan ABD Başkanı, “(7 Ocak’taki) saldırıdan sonra söylediğim gibi, Yahudi halkının güvenliğine, İsrail’in güvenliğine ve bağımsız bir Yahudi devleti olarak var olma haklarına olan bağlılığım sarsılmaz” dedi.

‘BEN BİR SİYONİSTİM’
“Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz. Birkaç yıl önce ‘Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz ve ben bir Siyonist’im’ dediğimde sıkıntılara girdim ve eleştirildim” diyen Biden, “Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz, ben bir Siyonist’im” ifadelerini yineledi.

Biden, “İsrail olmasaydı, dünyada güvende olan bir Yahudi bulunmazdı” dedi.