Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde bin 400 kişinin hayatını kaybettiği, Ebrar Sitesi’nin müteahhiti Tevfik T.’den mahkemede kahreden savunma geldi. Din kültürü öğretmeni olduğu öğrenilen Tevfik T., savunmasında ne ile suçlandığını bilmediğini söyledi. 22 bloğundan 18’inin yıkıldığı Ebrar Sitesi’nin müteahhiti Tevfik T., “İnşaattan anlamam, ben öğretmenim” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerde binlerce kişi hayatını feci şekilde kaybetti. Bin 400 kişinin hayatını kaybettiği, 22 bloğundan 18’inin yıkıldığı Ebrar Sitesi ile ilgili duruşmalar ise halen sürüyor.

Sitenin müteahhitleri arasında olan 81 yaşındaki din kültürü öğretmeni Tevfik T.’de mahkemede savunmasını yaptı. Tevfik T., “Ben öğretmenim, inşaattan anlamam. Ne ile suçlandığımı anlamış değilim. İnşaatları yaparken siteyi yaptıran kooperatiflerin yönetim kurullarında olup imza yetkisi bulunan herkesle beraber hareket ettik” dedi.

CEZAEVİNDEN ONLİNE OLARAK İFADE VERDİLER

Duruşma Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya müteahhit Tevfik T.’nin yanı sıra Ahmet D, Atilla Ö, Mehmet Akif Ö., Meliha T., Mustafa T. ve Salih T. sanık olarak yer aldı. Müteahhit Tevfik T., tutuklu bulunduğu Kırşehir’den, Atilla Ö. İle Ahmet D. Ardahan’dan ve Meliha T.’de Antalya kapalı cezaevinden online olarak ifade verdi.

SANIKLAR TÜM SUÇLAMALARI REDDETTİ

‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla yargılanan müteahhit Tevfik T. ve diğer sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddederken; Tevfik T.; ‘Ben öğretmenim. İnşaat işlerinden anlamam’ diyerek kendini savundu. Diğer sanıklar da sorumluluğu Tevfik T.’nin üzerine attı.

KARAKOLDA POLİS CİNNETİ! 2 ŞEHİT KARAKOLDA POLİS CİNNETİ! 2 ŞEHİT

MÜTEAHHİT BERAATİNİ TALEP ETTİ

Tevfik T, mahkemedeki savunmasında, İnşaatları yaparken siteyi yaptıran kooperatiflerin yönetim kurullarında olup imza yetkisi bulunan herkesle beraber hareket ettik. Bu arada zamanın belediye denetim yetkilileri ise site inşaatlarını 15 kez gelip denetledi ve ‘olur’ verdi. Yani ben tek başıma bir şey yapmadım, kararların hepsi yönetim kurullarınca alındı. Ben herkesi ev sahibi yaptım, herkesin gözünde o zamanlar itibar sahibiydim ancak şimdi tek hedef gösterilen ben oldum. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.