Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konferedasyonu’na bağlı Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül Menteşe İlçesi’nin girişinde yer alan Kötekli Kavşağı olarak ta bilinen akıllı kavşak uygulamasını eleştirdi.

Kavşağın Menteşe’ye gelenler için zulüm olduğunu ifade eden Abdullah Gül “Denizli, İzmir, Aydın ve Antalya gibi önemli turizm ve ticaret şehirlerini birbirine bağladığı gibi Muğla için merkezi sağlık tesisi olan Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlantı noktası olan akıllı kavşak, yoğunluğu taşıyamaz hale gelmiştir.  Vatandaşları canından bezdirmekten öteye gitmiştir. Bilindiği üzere ilimiz yaz aylarında gerek yurt dışından gerekse yurt içinden milyonlarca turistimizi misafir etmektedir. Turizmin cenneti olan ilçelerimize önemli bir bağlantı noktası olan Menteşe akıllı kavşağı artık bu yükü taşıyamaz hale gelmiştir. Aynı zamanda şifa bulmak isteyen Muğla halkımızın merkezi noktası olan Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaşımdaki kilit nokta olan kavşak vatandaşlarımız için zulme dönüşmüştür. Sadece kavşak değil hastane yolu da insanlarımızı çileden çıkarmaktadır. Özellikle mesai saatlerinin başlama ve bitme saatlerinde içinden çıkılamaz hal alan trafik sağlık çalışanlarımız için de büyük bir sorun teşkil etmektedir. En önemli noktası ise acil sağlık hizmetine ulaşılması gereken hastalarımızda bu durum hayati tehlikelere de yol açılabileceği gibi dönüşü olmayan durumlarda yaşanabilir” dedi.

Yapılan açıklamalarda kavşak düzenlemesi için ihalenin yapıldığını ama şu ana kadar bir çalışma olmadığını ifade eden Gül “Yetkililer tarafından Ağustos Ayı’nda yapılan açıklamada ihalenin bittiğini Ekim sonunda yapım çalışmasının başlayacağı açıklamaları yüzümüzü güldürürken, hiçbir adımın atılmaması bizleri tekrar bu zülüm neden sorunu aklımıza getirmektedir. Bu projenin biran önce başlanması gerekmektedir. Yaz aylarına gelirken başlanacak çalışma, artan trafikle birlikten içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. 

“Yüksek Kademeli Kavşak” projesi ile birlikte hastane bağlantı yoluna alternatif üretilerek hastane ulaşımı da çözüm bulması gereken acil sorunların başında gelmektedir. Bu projelere zaman kaybetmeden biran önce başlanması gerekmektedir. Muğla halkı Türkiye’ye gerek misafirperverliği gerekse de yaşam kalitesi ile örnek olmuştur. Her zaman hizmetin en iyisini en kalitelisini hak etmektedir. Bu projeler madem hazır peki neden bu zulüm?  Diye sordu.  

Gül açıklamasın devamında; “Biz BASK olarak her zaman kamu çalışanlarının her alanda sorunlarına çözüm önerileri ile birlikte çare olmaya çalıştık ve böylede devam edeceğiz. Bu zulmün siyasi çekişmeleri bir yana bırakıp ortak hareket edilerek çözüme kavuşması gerekmektedir. Kamuoyuna saygılarımla” dedi.

28 YIL ÖNCE SEVGİSİNİ, ŞİMDİ DE BÖBREĞİNİ VERDİ 28 YIL ÖNCE SEVGİSİNİ, ŞİMDİ DE BÖBREĞİNİ VERDİ