FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU FENERBAHÇE'NİN SÜPER KUPA CEZASI BELLİ OLDU

Bodrum'da Yükselen Basketbol Ruhu

Çağdaş Bodrum Spor Kulübü, akademi ve altyapısında 120'e yakın genç sporcuyu ağırlıyor ve bu yetenekli gençleri profesyonel basketbolculara dönüştürme amacı güdüyor. Kulüp Başkanı Dağlarca Çağlar, geleceğe yapılan yatırımın ne denli değerli olduğunu vurgulayarak, altyapı destekli bir A takım oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Basketbolun Süper Lig heyecanını kısa sürede Bodrum'a taşıyan Çağdaş Bodrum Spor, gençler arasında aşkla sevilen sporun yaygınlaşması için alt yapıya odaklanıyor. Kulüp, 6 ay önce kurulan akademisiyle 120 sporcuya kapılarını açtı. Özellikle kız sporcuların katılımını artıran kulüp yönetimi cinsiyet eşitliğine de önem veriyor. U-10, U-12, U-14, U-16, U-18 kategorilerinde faaliyet gösteren kulüp, aynı zamanda Basketbol Gençler Ligi'nde de mücadele ediyor.

Altyapı koordinatörü Onur Aksoy, kulübün altyapı ve akademi çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, geçen sene ilk kez katıldıkları yerel liglerde U-16 Muğla şampiyonu olarak bölge şampiyonasına katılma hakkı kazandıklarını açıkladı. Bu sene ise U-18 takımıyla Türkiye Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini belirtti.

Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Başkanı Dağlarca Çağlar, kulübün başlangıcından itibaren geleceğe yatırım yapmanın ana hedefleri olduğunu ifade ederek, yetenekli gençleri U-10, U-12, U-14, U-16, U-18 takımlarında buluşturduklarını ve bu çocuklardan ücret talep etmediklerini açıkladı. Ayrıca, sporcuların konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşılayarak, akademiyi genç yeteneklerle doldurduklarını belirten Çağlar, Bodrum'dan milli takıma ve belki de NBA'e uzanan bir başarı hikayesine imza atmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Altyapı destekli bir A takım oluşturma hayali doğrultusunda tesisleşme konusunda önemli adımlar attıklarını da ekledi.