İŞ ARAYANLAR DİKKAT! GÜNLÜĞÜ BİN 500 LİRAYA İŞÇİ ARANIYOR İŞ ARAYANLAR DİKKAT! GÜNLÜĞÜ BİN 500 LİRAYA İŞÇİ ARANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Pazartesi günü duyurduğu çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus yapılacak olan 5 bin lira ikramiye ödemesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, düzenlemenin kapsamının genişletilmeyeceğini belirterek sosyal devlet olarak hedeflerinin, mağdur olan ve geçim sıkıntısı yaşayan emeklileri desteklemek olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize, çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde bir kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz maksimum sonuç buydu. Başka bir çalışma söz konusu değil. Sosyal devlet olarak hedef grubumuz mağdur olan geçim sıkıntısı yaşayan emeklileri kapsam içine almaktı." dedi.

Bu ödemenin, emeklilerin ekonomik sıkıntılarına katkı sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Işıkhan, çalışan emeklilerin bu kapsam dışında bırakılmasının mücbir sebepler nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti.

Emeklilere yapılacak olan 5 bin liralık ikramiye ödemesi, kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Bu ödemeyle ilgili olarak dul ve yetimlerin de faydalanabileceği belirtildi. Dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olanlara 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması öngörülüyor.