DEVLET ARAZİSİNİ 3 MİLYON EUROYA SATTILAR

CHP Dalaman İlçe Başkanı Bilal Sarıhan ve ortakları Alican Sarıhan, Baki Orhan, Ali Sarıhan ve Ali Gürgün, dünyaca ünlü Dalaman ve Göcek koylarının bulunduğu alandaki devlet arazisini sattı. Sarıhan ve ortaklarının, devlet arazisi üzerinde kurulu bulanan, Kapukargın Köyü Taşyaka mevkiindeki Bedri Rahmi Koyu Zeytin Restoranı 3 milyon euroya ünlü iş insanı Erol Özmandıracı’ya sattığı öğrenildi.

SUÇ DUYURUSU İDDİASI

Devlet arazisinin özel mülk gibi satıldığı iddiasıyla Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’ne şikâyette, Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunulduğu iddia edildi.

SEÇİMİ FİNANSE ETTİ İDDİASI

Sarıhan’ın satıştan kendi hissesine düşen parayla partisinin Dalaman İlçe Belediye Başkan Adayı Sezer Durmuş’un seçim çalışmalarını finanse ettiği ileri sürüldü. Mal beyanında bulunan Sezer Durmuş’un birikiminin seçimi finanse edecek kadar olmaması, ancak harcadığı paraların birikiminden kat be kat fazla olması dikkatleri çekmişti.

Böylelikle seçim çalışmalarının finanse eden kaynağın da belli olduğu, bu kaynağın Sarıhan olduğu iddia edildi. Durmuş’un seçim çalışmaları boyunca kullandığı 2-3 otobüsün giderlerinin de bu paradan karşılandığı ileri sürüldü.

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI

DEVLET ARAZİSİ OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Haber48 İmtiyaz Sahibi Metin Gire’nin görüştüğü CHP Dalaman İlçe Başkanı Bilal Sarıhan, söz konusu yeri 2023 yılında sattığı belirterek, “Burayı Muğla Hizmet Vakfı’ndan kooperatif adına kiraladım ve 8 yıl işletmesini yaptım.” İfadelerini kullandı. Ayrıca, buranın devlet arazisi olduğunu da kabul etti.