HUZUREVİNDEKİ SON GÜNÜNDE DEHŞET SAÇTI HUZUREVİNDEKİ SON GÜNÜNDE DEHŞET SAÇTI

Tarımsal faaliyette bulunan çiftçiler, mülkiyet ve miras gibi sorunlardan dolayı ÇKS’ye kayıt yaptıramıyordu. ÇKS kaydı olmayan çiftçiler, desteklemelerden faydalanamıyordu. 18 Kasım 2023 tarihinde yönetmelikte yapılan değişiklikle miras ve mülkiyet sorunlarından dolayı kayıt yaptıramayan çiftçiler, verecekleri bir taahhütname ile artık ÇKS kaydı yaptırabilecekler. Bu şekilde tarımsal faaliyette bulunan ama kayıt altına alınamayan yerler, kayıt altına alınmış olacak. Ayrıca bu durumda olan çiftçiler de desteklerden faydalanmaya hak kazanacaklar.

ÇKS’ye kayıt yapılırken hisseye isabet eden alanların bölünerek kiraya verilmesi durumunda, "Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu" hükümlerinde yer alan asgari tarımsal büyüklük şartı hazineden kiralanan alanlarda aranmayacak.

Taahhütnameye konu arazilere ilişkin ÇKS kayıtları, üretim yılının mart ayı içerisinde 15 gün süreyle il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda askıya çıkarılacak. Hissedar ve/veya mirasçılar haricinde daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak.

Yapılan açıklama ile 2 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek ÇKS başvuruları, e devlet kapılarından ya da İl veya İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden yapılabilecek.