BAŞKAN ÜNLÜ, MECLİS ÜYELERİYLE KAYA’YI ZİYARET ETTİ BAŞKAN ÜNLÜ, MECLİS ÜYELERİYLE KAYA’YI ZİYARET ETTİ

Marmaris’in İçmeler Mahallesi tepesi Asparan bölgesi tarafında bugün Serkan Yazıcı ve Ege Otomobil Spor Kulübü temsilcileri, deneme sürüşü yaptılar.

"SANAYİDEKİ GENÇLERİ ÖZELLİKLE SEÇTİM"

Türkiye Ulusal Ralli Şampiyonası’nın 2. Ayağı olan Ege Rallisi’ne bu yıl 22 - 24 Mart tarihlerinde ev sahipliği yapacak olan Marmaris’te ralli sporunun doğayla uyum içinde olduğunu göstermek amacı ile böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Serkan Yazıcı; "Söyleyecek aslında çok şey var. Öncelikle sanayideki gençleri ağırlıklı olarak seçtim. Sanayide otomobil tamiri yapan, otomobile aşık olan gençlerin bunu yaşamasını istiyordum. Onlara küçük bir hediye diyelim. Hem basınımız hem de yerel olarak mümkün olan mertebe yıl boyunca bu fırsatla ben sadece Türkiye Şampiyonası’nda yetişen turnuvalarda beraber katılıp tüm Marmaris’i ralli ile ilgili bilinçlendirmek istiyorum. Ne kadar güzel bir doğa sporu olduğunu anlatmak istiyorum" dedi.

MARMARİS KAYMAKAMI: ADRENALİN VE SPOR ZEVKİ İÇİN MARMARİS'E GELİN

Parkurların denetimin yapmak için bölgeye çıkan ve Şampiyon Pilot Serkan Yazıcı ile sürüş deneyimi yaşayan Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya ise "Cumhurbaşkanımızın kısa süre önce ilçemize yapmış olduğu ziyarette gündeme gelen Otomobil Sporları Federasyonu’nun Marmaris, Ula, Akyaka, Akbük istikametine devam edecek olan turnuvası olan Ege rallisi için bugün ekipler gelmeye başladı. Alanı keşfediyorlar ve aynı zamanda da ilçemizde ve bölgemizde tanıtımlarında yapıyorlar. Biz de bu doğrultuda yapılan çalışmaları incelemek için denetlemek için de bölgeye gelmiştik.

Asparan mevkiine ve burada da hazır gelmişken de biz de bu deneyimi yaşadık. Adrenalini yüksek bir spormuş onu gördük. Gençlerimizi, halkımızı 22, 23, 24 Mart’ta ilçemiz Marmaris’te başlayacak olan ve Akbük’te bitecek olan etaplara Ege Rallisin’e davet ediyoruz. Hem adrenalini yaşamaya hem spor zevkini yaşamaya hem de klasik spor araçlarına görmeye Marmaris’e davet ediyoruz" diyerek yaşadığı deneyimin de heyecanlı olduğunu belirtti.

"İKİNCİ VİRAJDAN SONRA İNSAN RAHATLIYOR"

Konuklar Yazıcı’nın tecrübesinden dolayı korkmadıklarını ifade ederek "İnanılmaz bir tecrübeydi" dediler. Sanayide çalışan Yiğit Dündar; "Çok güzeldi ama ikinci virajdan sonra insan rahatlıyor ve keyfe bırakıyor kendini. Serkan Bey’e de buradan çok teşekkür ediyorum bize böyle bir deneyim yaşattığı için teşekkür ediyoruz" dedi.