5 saat süren ve halatlar yardımıyla güç koşullarda yapılan temizlik çalışmasında 20 büyük boy poşet dolusu katı atık toplandı.

Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi'nden (MAG-AME) 6 kişilik bir tim, Datça-Marmaris karayolunun 30'uncu kilometresindeki seyir tepesinde temizlik çalışması yaptı. Dağcılık ekipmanları da kullanarak yapılan temizlikte, Aktur Tatil Sitesi ile Kurucabük Koyu arasında yer alan 20  metre yüksekliğindeki seyir tepesinden 20 büyük boy torba çöp toplandı. 5 saat süren temizlik çalışmasında, mahalle afet gönüllülerinin halatlar ile aşağıya inip, deniz kenarından ve çalılıklardan topladıkları, naylon poşetler, pet şişeler ve teneke içecek kutularından oluşan çöpler, AkturTatil Sitesi tarafından tahsis edilen bir traktör ile katı atık depolama tesisine götürüldü.

MAG-AME Datça İlçe Temsilcisi Barış Muştu, doğayı korumanın her kesin görevi olduğunu söyledi. Muştu, "Burada mola verip soluklanan ve denizi seyrederek keyif yapanlar, doğaya karşı duyarlı olmalıdırlar. Doğaya saygı duy ki, o da sana saygı duysun. Aksi halde şikayet hakkımız olmaz" dedi.

KARA KIŞI YAŞAYANLAR DATÇA'YI GÖRÜNCE ŞAŞIRIYOR: BUGÜN BAŞLADI KARA KIŞI YAŞAYANLAR DATÇA'YI GÖRÜNCE ŞAŞIRIYOR: BUGÜN BAŞLADI

Kaynak: DHA