31 Mart yerel seçimleri için  partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim süreci bugün saat 17.00'de sona erdi. Süreç içinde DEM Parti'nin İl Seçim Kurulu'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için adaylık başvurusunda geç kaldığı ve aday listesinin kabul edilmediği iddiası ortaya atıldı.

DEM PARTİSİ: "HERHANGİ BİR SORUN YOK"

Konu hakkında açıklamada bulunan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan başvuruda geç kalmadıklarını ve herhangi bir sorunun bulunmadığını kayderek "İstanbul Büyükşehir Belediyesi için başvurumuzu yaptık bu konuda bir belirsizlik yok. Herhangi bir sorun yok. İddianın nasıl çıktığını biz de bilmiyoruz ama herhangi bir sorun yok. Sosyal medyada eksik evrak iddiası çıkmış böyle bir şey yok, geç başvuru da yapmadık." ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından da konuyla ilgili yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." ifadeleri yer aldı.

PARTİ AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

DEM Parti'nin İstanbul adaylarının listesini İl Seçim Kurulu'na geç verdiği iddialarının ardından, DEM Parti Avukatları İl Seçim Kurulu'na geldi. İl Seçim Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından avukatlar İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. Gazetecilerin, "Başvurunuz kabul edildi mi?" sorusu üzerine avukatlar, "Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok" dediler.

İL SEÇİM KURULU: "BAŞVURU ALINDI"

MUĞLA’DA OTOMOBİL, KAMYONETE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI MUĞLA’DA OTOMOBİL, KAMYONETE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

İl Seçim Kurulu'nun DEM Parti'nin İstanbul'da seçime girebileceğini duyuran açıklamasıyla belirsizlik ortadan kalktı. Açıklamada "Başvuru 16.55'te alındı, inceleme 17.14'te bitti." ifadeleri yer aldı.