Fethiye Gazeteciler Derneğinin (FGD) 5. Olağan Kongresi yoğun katılım ile gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan Osman Baykuş ve yönetimi yeniden kazandı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan olağan genel kurulun divan başkanlığını Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Ege Gazeteciler Federasyonu Gene Başkanı Cem Kaytan, divan başkan yardımcılığını Gazeteci ve Tv. Programcısı Celal Bozkurt, divan üyeliğini de Gazeteci Efe Can Bozkurt yaptı.

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen olağan genel kurulda gündem maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Derneği faaliyet ve denetleme raporları ile tahmini bütçe okunarak oy birliği ile kabul edildi. Olağan genel kurulda, geçmiş üye aidatları da görüşülerek karara bağlandı.  Pandemi nedeniyle üyelerin bir kereye mahsus olmak üzere geçmiş aidat borçlarının silinmesi ibra edilerek, oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra yönetim ve denetim kurulu seçimi gerçekleşti. İki ayrı listenin yarıştığı olağan genel kurulda; mevcut başkan Gazeteci Osman Baykuş beyaz liste ile Gazeteci ve Tv. Programcısı Sedat Ünal mavi liste ile seçime girdi.  Beyaz liste ile seçime giren mevcut başkan Gazeteci Osman Baykuş güven tazeleyerek, tekrar başkan seçildi.

Fethiye Gazeteciler Derneği üyeleri; yönetim ve denetleme kurulu seçimi için 2 ayrı sandıkta oy kullandı. Olağan genel kurulda, yönetim kurulu seçiminde beyaz liste 31, mavi liste 28 oy aldı. Denetleme kurulu seçiminde ise beyaz liste 33, mavi liste 24 oy aldı.

Seçimi kazanan beyaz liste yönetim kurulu asil üyeleri şu şekilde; Osman Baykuş, Sevinç Bölük, Işık Taban, Hülya Kulalı(Gülcüler), Abdurrahman Yılmaz, Gökhan Ayyıldız, Fatih Yılmaz.

BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU ETKİSİ ALTINDAKİ KİŞİ ADETA DEHŞET SAÇTI: 2 ÖLÜ, 7 YARALI BİNGÖL'DE UYUŞTURUCU ETKİSİ ALTINDAKİ KİŞİ ADETA DEHŞET SAÇTI: 2 ÖLÜ, 7 YARALI

Ege Gazeteciler Federasyonu Üst Kurul Delegeleri; Osman Baykuş, Mesut Bölük, Leyla Metin, Tandoğan Sönmez. Denetleme Kurulu Asil Üyeleri; Tarık İbiş, Örsan Yılmaz, Zafer Özdemir.

Kaynak: HABER MERKEZİ