TOGG SEDAN'DAN İLK GÖRSELLER PAYLAŞILDI TOGG SEDAN'DAN İLK GÖRSELLER PAYLAŞILDI

Fransa, Almanya, İspanya, Avustralya, Kanada gibi birçok ülkede yasalarla köşeye sıkışan Google, San Fransisco Federal Mahkemesi'nin şartlarını kabul etti. ABD eyaletleri ve tüketicileriyle yapılan antitröst anlaşmasının şartlarına göre Google, 700 milyon dolar ödemeyi ve Google Play uygulama mağazasında daha fazla rekabete izin vermeyi kabul etti.

Google, San Francisco Federal Mahkemesi'nin şartlarını kabul etti. Yapılan anlaşma kapsamında Google, ABD eyaletleri ve tüketicilere 700 milyon dolar ödeme yapacak ve Google Play uygulama mağazasında daha fazla rekabete izin verecek.

San Francisco'daki federal mahkemeden yayımlanan mahkeme dokümanlarında, Google'ın tüketicilere 630 milyon dolar, ABD'nin eyaletlerine ise 70 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği aktarıldı. Ayrıca Google, gelecek 5 yıl süresinde müşterilerinin Android cihazlarına Play Store dışındaki platformlardan da uygulama indirmelerine olanak tanıyacak.

EK ÖDEME ALINABİLECEK

50 eyaletin tamamı, Columbia Bölgesi, Porto Riko ve Virgin Adaları'nın yer aldığı anlaşmaya göre, uygun tüketiciler en az 2 ABD doları alacak ve 16 Ağustos 2016 ile 30 Eylül 2023 tarihleri arasında Google Play'deki harcamalarına göre ek ödemeler de alabilecek.

FAZLA ÜCRET ALMAKLA SUÇLANIYORDU

Google, Android cihazlarda uygulamaların dağıtımına ilişkin yasa dışı kısıtlamalar ve uygulama içi işlemler için gereksiz ücretler yoluyla tüketicilerden fazla ücret almakla suçlanıyordu. Google her ne kadar iddiaları kabul etmese de baş davacı konumundaki Utah ve diğer eyaletler anlaşmayı eylül ayında duyurdu.

Şartlar Google'ın "Fortnite" yapımcısı Epic Games ile ilgili davasından önce gizli tutulurken geçen hafta, Kaliforniya federal jürisi, Epic ile Google'ın uygulama işinin bazı bölümlerinin rekabete aykırı olduğuna hükmetmişti.