Konyaaltı Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Kağıttan Bin Turna Kuşu efsanesinden yola çıktı.  “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliği düzenleyecek.

Etkinlik kapsamında 24 Kasım Cuma günü HayatPark’ta bin kadın, origami tekniğiyle yaptığı bin adet turna kuşunu ağaçlara asacak ve  kadına yönelik şiddetin son bulmasını dileyecek. Yüzlerce kadın HayatPark’ta bir araya geldi ve zman eğitmenler eşliğinde origami tekniğiyle, turna kuşlarını yapmaya başladı. 7’den 70’e her yaştan kadının yer aldığı turna kuşu yapımı, Perşembe günü (yarın) 14.00-17.00 saatleri arasında devam edecek. HayatPark’ın yanı sıra Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cem Evi Derneği’nde de kadınlar origami tekniğiyle turna kuşu yaptılar. 

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, tüm kadınları “Bin Turna Altında Buluşalım” etkinliğinde görmek istediğini belirtti. . Esen, "Kadına şiddetin son bulması en büyük dileğimiz. Cuma günü kadına şiddetin sona ermesi dileğiyle bin kadın bin turna kuşunu HayatPark’ta ağaçlara asacak. Gelin sizler de bu etkinliğimize destek vererek kadın hemcinslerinize yönelik şiddete karşı çıkın" ifadelerini kullandı.

Kağıttan bin Turna kuşu efsanesi

ŞIRNAK'TAN KAHREDEN HABER: 2 ASKER ŞEHİT ŞIRNAK'TAN KAHREDEN HABER: 2 ASKER ŞEHİT

Amerika Birleşik Devletleri Japonya’nın Hiroşima kentine atom bombası attığında bu şehirde yaşamakta olan Sadako Sasaki adlı iki yaşındaki kız çocuğu, atom bombasının yaydığı radyasyon nedeniyle lösemi olmuş ve on yıl sonra ölmüştür. Sadako’nun hastalıkla mücadelede gösterdiği cesaret, onu Japon çocuklarının gözünde kahraman yapmıştır. ’Kâğıttan Bin Turna Kuşu’ efsanesine göre bir insan kâğıttan bin turna kuşu yaparsa dileği kabul olurmuş. Sadako, hastalığını öğrendiğinde ümidini kaybetmeyip kâğıttan turna kuşu yapmaya başlamıştır. Ancak Japon kızının ömrü bin turnayı katlamaya yetmez ve 25 Ekim 1955 günü 644. turnayı katlarken ölür. Arkadaşları, eksik kalan 356 turnayı katlayıp onun için kâğıttan turna kuşu kulübü düzenlemişlerdir. Turna kuşu, barışın simgesi haline gelmiştir.