Bir süre önce, Muğla İl Jandarmaya bağlı istihbarat ekibi, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen Kartal Grubu’na, Muğla, Antalya ve Mardin’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yakalanan 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 4'ü tutuklanırken, içlerinde bir komiserin de bulunduğu 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan 4 şüpheliden biri olan C.T. ise eski dosyaları nedeniyle bu olay sonrasında tutuklandı.

HABER48 DETAYLARA ULAŞTI

Haber48, adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar arasında olan komiserle ilgili inanılmaz detaylara ulaştı. Edinilen bilgi ve iddialara göre, Gökova Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği bünyesinde komiser yardımcısı olarak görev yapan M.Y., Kartal Grubu operasyonu kapsamında, Muğla Jandarma İstihbarat ekibinin radarına giriyor. İstihbarat, komiser yardımcısı M.Y.’yi uzun bir süre fiziki ve teknik olarak takibe alıyor.

SİLAH SKANDALI

DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ! DALAMAN BELEDİYESİ’NDE CHP VE AK PARTİ BİRBİRİNE GİRDİ!

Bu takipler devam ederken, komiser yardımcısı M.Y. de görevini sürdürüyor. Görevde iken M.Y, Muğla merkezde bulunan bir kulübe gidiyor. İçeriye silahla girişin yasak olması nedeniyle M.Y. üzerindeki beylik tabancasını, kulübün girişinde bulunan bodyguarda veriyor.

Komiser yardımcısı içeride eğlenmeye devam ederken, Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri o gece, kulüplere denetim yapıyor. Komiser yardımcısı M.Y.’nin bulunduğu kulübe de geliyorlar. Bodyguardın üzerinde komiser yardımcısının beylik tabancasını buluyorlar.

ÜÇ AY GÖREDEN UZAKLAŞTIRMA ALIYOR

Bunun üzerine M.Y. hakkında soruşturma açılıyor. Soruşturma sonucunda M.Y. üç ay açığa alınıyor.  Açık süresi bittikten sonra görevine geri dönüyor. Ancak bu kez görev yeri ve birimi değiştiriliyor. Köyceğiz ilçesinde asayiş biriminde çalışmaya başlıyor.

JANDARMA İSTİHBARAT HAREKETE GEÇİYOR

Bu arada, Muğla İl Jandarma İstihbarat ekibi de Kartal Grubu’yla ilgili çalışmalarını tamamlıyor. Operasyon için düğmeye basılıyor. Operasyon, eş zamanlı olarak Muğla, Antalya ve Mardin’de yapılıyor.

M.Y. KENDİ EVİNİN ARAMASI İÇİN EKİP GÖNDERİYOR

Operasyonda şüpheli olan komiser yardımcısı M.Y.’nin de evinde arama yapılması için harekete geçiliyor. Ancak, M.Y.’nin evi polis bölgesinde olduğu için, polisten ekip talep ediliyor. Operasyon ise sır gibi saklanıyor. Bu sırada ilginç bir durum yaşanıyor. Ekibi, arama için gönderecek kişi ise şüpheli komiser yardımcısı oluyor. Kendi evinin aranması olduğundan habersiz olarak 4 polis memuru gönderiyor… Bu gelişmeler yaşanırken, bir süre sonra M.Y.’de operasyon kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınıyor.

ŞÜPHELİLERİN GEÇİŞİNE KOLAYLIK SAĞLIYOR İDDİASI

İddiaya göre M.Y., Gökova Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’nde çalışırken Kartal Grubu şüphelilerinin uyuşturucu trafiğine kolaylık sağlıyor. Şüphelilerin bölgeden geçmesinde bizzat eşlik ettiği ya da araç plakasını bildirerek denetimlere takılmamasını sağladığı yine iddialar arasında.

DAVA DEVAM EDİYOR

Operasyon kapsamında 8 şüpheli ile birlikte gözaltına alınan M.Y., adli kontrol şartıyla serbest kaldı.  Dava süreci devam ediyor. İlk duruşma olana kadar, sıra dışa bir gelişme yaşanmazsa M.Y., ilk duruşmada kendisi hakkındaki iddialarla ilgili savunma yapacak. Savunmasında ne diyeceği merak konusu.