Coğrafi İşaretli Kavaklıdere Cevizi bölge çitçisinin gelir kaynağı olmaya başladı. Kavaklıdere Cevizi’nin pazarlanmasını kolaylaştırmak için Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ve S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol ve hazırlanan proje ile Büyükşehir belediyesi tarafından ceviz kırma, boylama, taşıma bandı, çuval ağzı dikme makineleri kooperatifin kullanımına sunulacak. Büyükşehir Belediyesi personeli kooperatif ortaklarına teknik destek sağlayacak ve Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ürünlerin pazarlanmasında aktif rol alacak.

412989419_789904103176736_3983896636892767996_n

Coğrafi İşaretli Kavaklıdere Cevizi’nin İşleme ve Paketleme Tesisi’ni kurarak bölge çiftçisinin gelirlerini arttırıcı çalışmalar yapan S.S Kavaklıdere Tarımsal Kooperatif Başkanı Yasin Gürler ile birlikte Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Mehmet Soy ve Yönetim Kurulu Üyeleri ..Ak Parti İlçe Başkanı Volkan Alpözen Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında bölge çiftçisi için yapılacak çalışmalar ve verilecek destekler hakkında görüş alış verişinin yanı sıra Kavaklıdere Cevizi’nin Pazar payının nasıl genişletebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

KAVAKLIDERE’NİN KAZANANI DEĞİŞMEDİ KAVAKLIDERE’NİN KAZANANI DEĞİŞMEDİ

Ziyaret hakkında açıklama yapan Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir “Nazik ziyaretleri için teşekkür değerli başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.