22 Aralık ve 23 Aralık tarihlerinde, Irak’ın kuzeyinde devam etmekte olan Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 kahraman Mehmetçiğimiz hain terör örgütü tarafından açılan ateş sonucunda şehit düşmüştü. Tüm Türkiye’yi yasa boğan bu haberler sonrasında Muğla’da bazı belediyelerin sosyal medya hesaplarından herhangi bir başsağlığı mesajı yayınlamaması dikkat çekti. Muğla ilçe kaymakamlıklarının sosyal medya hesaplarında ise sadece Fethiye ve Ortaca Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarında başsağlığı mesajı var.

22 Aralık ve 23 Aralık tarihlerinde vatanını korumak için canını ortaya koyan 12 kahraman Mehmetçik Irak’ın kuzeyinde devam etmekte olan Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde hain terör örgütü tarafından açılan ateş sonucunda şehit düşmüştü. Bu vatan için canını veren kahraman Mehmetçikler için Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Seydikemer Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Dalaman Belediyesi, Ula Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Milas Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından herhangi bir başsağlığı mesajı yayınlanmaması dikkat çekti.

Ayrıca Muğla Valiliği başta olmak üzere Seydikemer Kaymakamlığı, Dalaman Kaymakamlığı, Köyceğiz Kaymakamlığı, Ula Kaymakamlığı, Menteşe Kaymakamlığı, Marmaris Kaymakamlığı, Datça Kaymakamlığı, Kavaklıdere Kaymakamlığı, Yatağan Kaymakamlığı, Milas Kaymakamlığı ve Bodrum Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarında herhangi bir başsağlığı mesajı yer almıyor. Fethiye Kaymakamlığı Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ın başsağlığı mesajını, Ortaca Kaymakamlığı ise Kaymakam Kenan Aktaş’ın başsağlığı mesajını paylaşmış.

Belediyeler ve kaymakamlıklar yaptıkları tüm çalışmaları reklam yapmak ve halkı bilgilendirmek amacı ile sosyal medya hesaplarından yayınlarlarken böyle önemli bir konuda bu belediyelerin ve kaymakamlıkların neden paylaşım yapmadığı merak konusu oldu.

Muğla’da meydana gelen acı olayda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimiz için Ortaca Belediyesi “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan hain teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan 6 kahraman askerimize Allahtan rahmet, sevenlerine ve acılı ailelerine sabır, yaralanan askerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun” 

Köyceğiz Belediyesi “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan hain teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan 6 kahraman askerimize Allah’tan Rahmet, sevenlerine ve acılı ailelerine sabır, yaralanan askerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun”  

Marmaris Belediyesi “Dün akşam yüreğimize düşen ateşe bir kor daha eklendi. Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde askerlerimize yapılan saldırıda 6 kahraman askerimizi daha teröre şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyoruz”

Kavaklıdere Belediyesi “ŞEHİTLERİMİZ VAR TÜRKİYEM. Kuzey Irak Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışma sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet Diliyoruz”

Datça Belediyesi “Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” şeklinde başsağlığı mesajı yayınlarken;

MUĞLA'DA KAÇ ORGANİZETÖR TUTUKLANDI? MUĞLA'DA KAÇ ORGANİZETÖR TUTUKLANDI?

Yatağan Belediyesi bir görsel üzerinde sadece “Milletimizin Başı Sağolsun” şeklinde başsağlığı mesajı yayınladı.