CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, aileni siyasete karıştırma. Senin bir oğlun var, o da kalkıp İBB Başkanımız hakkında konuşuyor. Sen kimsin ki? Gücünü babandan alıyorsan, sen zaten gerçek bir lider değilsin. Eğer gerçekten eleştiri yapmak istiyorsan ve 'Ben İBB Başkanı olmak istiyorum' diyorsan; gel, meydan okuma. Eğer gelmezsen, namertsin" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında eleştirilerini daha da sertleştirerek şunları ekledi: "Bir de sana şu soruyu sormak istiyorum: Devlete ne kadar vergi ödüyorsun ve gelirin nereden geliyor? Bir dönem Milli Eğitim Bakanlığı'nı yönettin. Bürokratlara talimatlar verdin. Bu nedenle bir kez daha söylüyorum, siyasiler ailelerini siyasetin dışında tutmalıdır. Hanımefendi sosyal işlerle ilgileniyor, saygı duyarız."

CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ

Bilal Erdoğan ise İmamoğlu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu 4 buçuk yıl boyunca İstanbul maalesef iyi yönetilmedi. İyi yönetemediklerini biliyorlardı, bu yüzden birçok konuda 'Ankara bize engel oluyor, iktidar bize müdahale ediyor. Yoksa neler yaparız?' dediler. Bunu niye söylüyorlar biliyor musunuz? Sözde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklardı, 8-9 kişi birden Beştepe'de görev alacaktı. Bu senaryoydu ve bunu argüman olarak kullanıyorlardı. 'Ankara bize engel oluyor, iktidar bize müdahale ediyor.' Şimdi millet yine iktidarı size vermedi. O zaman şunu diyin, eğer cesaretiniz varsa: 'Biz iktidarın desteğini alamıyoruz, sözlerimizi yerine getiremeyeceğiz.' Bunu söyleyin o zaman. Ama böyle değil mi? Eğer gerçekten Ankara size engel oluyorduysa, neden bu göreve talip oluyorsunuz?"