AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi, deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Aktarılan bilgilerde saat 23.53'te kaydedilen depremin merkez üssünün Marmara Denizi açıkları, Yalova Çınarcık yakınları oolduğu bildirildi.

İSTANBUL'DA DA DEPREM PANİĞİ

Derinliği 11.18 kilometre olarak ölçülen deprem, İstanbul başta olmak üzere Yalova'nın komşu illerinde de panik nedeni oldu.

KANDİLLİ YENİ DEPREMİ DUYURDU

KORHAN BERZEG’İN ÖLÜMÜNDE KORKUNÇ İHTİMAL! KORHAN BERZEG’İN ÖLÜMÜNDE KORKUNÇ İHTİMAL!

AFAD'ın 4.1 olarak duyurduğu deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 4.0 büyüklüğünde ölçüldü. Rasathane ayrıca Yalova açıklarındaki ikinci depremi de duyurdu.

Buna göre saat 00.24'te 2.6 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yalova, İstanbul ve çevre illerde korku ile paniğe neden olan 4.1'lik deprem sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bir açıklama yaptı. Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Marmara Denizi #Yalova #Çınarcık açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. 

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." 

Ekran görüntüsü 2023-12-18 001704