AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Marmaris ve Fethiye körfezlerindeki deniz kirliliğine ve oluşan balçığa dikkat çekerek, buna acil olarak tedbir alınması gerektiğini kaydetmişti. Şunları aktarmıştı: "Göreve gelmeden önümüzdeki günlerde bir gemi Fethiye'ye, bir gemi de Marmaris'e gelecek. Balçığın nasıl kullanılacağına karar verildikten sonra nereye döküleceği belirlenecek. Konunun uzmanları onlar. Bakanlık da şu anda araştırma yapıyor. Çevreye zarar vermeden, çevreyi nasıl rahatlatabiliriz, insanlar Fethiye'de nasıl denize girebilir, bunun yollarını arıyoruz. Bu deniz balçık dolu, çok yazık. Dünyanın turizm cenneti Fethiye'ye gelen turistler bu körfezde denize giremeden geri dönüyor. Bu içler acısı. Büyükşehir belediye başkanı olduğum takdirde mesaimin büyük bölümünü körfezin temizliğine ayıracağım."

Balçık sorununu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileten Aydın Ayaydın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiğini ifade etmişti. Fethiye ve Marmaris’i balçıktan kurtaracak çalışmanın ilk adımı olarak araştırma yapacak gemi, Marmaris’e geldi. Ulaştırma Bakanlığı İzmir Denizdibi Tarama Başmühendisliğine ait Çamur X gemisi, deniz dibindeki balçığı yüklenip, izin verilen alana boşaltacak. Gemi, 500 metreküplük balçığı yükleyebiliyor.

RÜZGÂR, ŞAMPİYONLARI SEVİNDİRDİ RÜZGÂR, ŞAMPİYONLARI SEVİNDİRDİ

Öte yandan, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, bugün (2 Mart) saat 14.00’da bölgedeki çevreciler ve STK’larla birlikte, araştırma gemisinde incelemelerde bulunacak.