TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü-Rizespor maçında saldırıya uğrayan Halil Umut Meler'in hakemliği bırakacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Büyükekşi, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Halil Umut Meler'in hakemliği bırakacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

"HAKEMLİĞİ BIRAKMASI GÜNDEMDE DEĞİL"

İŞÇİLER, ORMANDA İNSAN KAFASI BULDU İŞÇİLER, ORMANDA İNSAN KAFASI BULDU

Halil Umut Meler'in hakemliği bırakacağı yönündeki soruya yanıt veren Mehmet Büyükekşi "Hakemler dün bir resmi açıklama yaptı. Hepimiz insanız. İnsan psikolojisi o günkü ruh halleri çok kötüydü. Biz de bu kararı alırken gerek kamuoyunu gerekse de hakemlerimizin tutumlarıyla ilgili bir görüşme yaptık. Hafta sonu burada bir kamp yapılacak. Psikolojilerinin eski hale getirilmesi için büyük bir çalışma olacak. Hepsi empati yapıyor. Özellikle Türk futbol dünyasının paydaşları var. Futbol kulüplerimiz, hakemlerimiz, futbolcularımız, yöneticilerimiz ve TFF ayrılma bir bütün. Bunlar olmadan bu saydıklarım tek başına bir görev yapamıyor. Biz gerekenleri anlattık ve hakemler de mütabık kaldı. Halil Umut Meler, UEFA ve FIFA'nın saygın hakemlerinden biri. EURO 2024'te görev almasını bekliyoruz. Hamburg'ta Rossetti ile bir görüşme yaptık. Halil Umut Meler'in hakemliği bırakması gibi bir durum söz konusu değil. Destek olmamız lazım. Bu konuda gerekli çalışmaları hep birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.