İPTAL İÇİN GÖSTERİ DÜZENLEDİLER

Menteşe'nin Bayır Mahallesi ile Yatağan'ın Deştin Mahallesi arasında yer alan ormanlık alana kurulması planlanan çimento fabrikası için Menteşe Belediyesi tarafından ruhsat verildi. Bu duruma itiraz eden vatandaşlar, ÇED raporunun iptali için gösteri düzenledi. Ayrıca, Muğla 2. İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak dava açtı.

BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK? BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK?

KARARI DANIŞTAY ONAYLADI

Çimento fabrikasının ÇED raporu, köylülerin ve çevrecileri açtığı dava sonucunda mahkeme tarafından iptal edildi. Çevreciler ve köyüler, ÇED İptal kararı sonrası CHP’li belediyeye ruhsat iptali için çağrıda bulundu. Menteşe Belediyesi, Muğla Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait Entegre Çimento Fabrikası ve hammadde ocakları projesine verdiği ruhsatı iptal ederek mühürledi. Davalı tarafın temyiz başvurusu Danıştay 4. Dairesi tarafından reddedilerek ÇED İptal kararı onaylandı.

KÖY MEYDANINDA SEVİNÇ

Danıştay'ın kararı sonrası bölgede yaşayan köylüler bayram etti. Köy meydanında toplanan vatandaşlar, davul zurna eşliğinde kararı kutladı. Vatandaşlar, “Mücadeleden yılmadık. Sonunda kazandık, çok mutluyuz" dedi.