Muğla'nın Ortaca ilçesinde, yıldırım düşmesi sonucu çamlık alanda çıkan orman yangını kuvvetli rüzgarın etkisiyle söndürülemiyor. İtfaiye ekiplerinin seferber olduğu orman yangını, Ortaca ilçesinin Gölbaşı Mahallesinde bulunan ormanlık alanda çıktı. Akşam olması ve bölgede etkisini her geçen saat daha da arttıran rüzgarın etkisiyle yangın söndürme helikopterlerinin yangına müdahale edemeyecek olması yetkilileri ve vatandaşları endişelendiriyor. Yangının ilk çıktığı anlardan itibaren 2 yangın söndürme helikopteri zorlu hava koşullarına rağmen müdahale ediyordu.

Yangının daha geniş bir alana yayılmasını engellemek için, çok sayıda itfaiye erinin ve iş makinaları destekli yangın söndürme araçlarının müdahalesi devam ediyor.

Muğla genelinde etkili olan kötü hava koşulları yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Öğle saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli rüzgar ve yıldırımlar sebebiyle Muğla'nın çeşitli noktalarında birçok yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle müdahalenin daha da zorlaştığı yangınlar ormanlara zarar vermeye devam ediyor. 

ORTACA’DA APART OTELİN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI ORTACA’DA APART OTELİN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI