Ortaca Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Acar'ın talimatıyla, Ortaca'daki gazetelere ziyarette bulunan Ortaca Ülkü Ocakları heyeti, Haber 48 Genel Yayın Yönetmeni Hulusi Çağrı Tezcan'a, Ülkü Ocakları'nın ilçe teşkilatlarında oluşturulan yeni birimler ve kurumsallaşan yapılarından bahsetti. Ortaca Ülkü Ocakları Basın Yayın Birimi Başkanı Burak Kağan Bulut, Bilim ve Teknoloji Birimi Başkanı Aleyna Zeren Ertem, Ortaöğretim Birim Başkanı Veyis Can Yörür ve Basın Yayın Birimi Başkan Yardımcısı Berkay Gümüştekin'den oluşan heyet, hedefleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

TOPLUMDAKİ ÖN YARGIYI KIRMAK İSTİYORUZ

Ortaca Ülkü Ocakları Teşkilatı olarak, ilçedeki insanların Ülkü Ocakları'na olan ön yargısını kırmak istediklerini belirten Burak Kağan Bulut, "Hedefimiz, farklı ideolojilere sahip insanlarımızın, hakkımızdaki ön yargılarını kırmak. İnsanlar Ülkü Ocakları denildiği zaman çok yanlış şeyler düşünebiliyor. İlçe teşkilatı olarak, Genel Merkezimizin yönlendirmeleri doğrultusunda çeşitli faaliyetler yürütüyor gençlerimizi, arkadaşlarımızı bilinçlendirmeye ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çabalıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere, seminerlere ve farkındalık projelerine hiçbir ayrım yapmadan herkesi davet ediyoruz. Ülkemizin yaşadığı zorluklardan gençlerimizi ve kendimizi eğiterek çıkabiliriz, yapılan işleri, elde edilen başarıları kötüleyerek değil" dedi.

HER HAFTA EĞİTİM SEMİNERİ VE YASİN-İ ŞERİF

Ortaca Ülkü Ocakları Teşkilatı Ortaöğretim Birim Başkanı Veyis Can Yörür, "Ortaöğretimlerden sorumlu birim başkanı olarak gençlerimizin sigara, alkol veya uyuşturucu gibi bağımlılıklarından kurtulmalarına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bağımlılıkla mücadele konusu bizim için çok önemli. Yardımcı olduğumuz kardeşlerimiz var ve bu kardeşlerimizin sayısını arttırmak için çaba gösteriyoruz. 

Her hafta Perşembe günleri Yasin-i Şerif Programı'mız var. Yine her hafta Cuma günleri eğitim seminerleri düzenliyoruz. Herkesin davetli olduğu bu etkinliklerde de bağımlılık konusuna değiniyoruz. Gençlerimize zararlı alışkanlıkların etkilerinden bahsediyoruz. Bu bağlamda hem önleyici hem de kurtarıcı faaliyetlerde bulunuyoruz" dedi.

Okul ziyaretlerine başlayacaklarını belirten Yörür, okullar ile görüşerek ortak projeler ve etkinlikler düzenleme konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN BİLİM VE TEKNOLOJİ ATILIMI

Ortaca Ülkü Ocakları Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Birimi Başkanı olan Aleyna Zeynep Ertem ise "Teşkilatımızda yeni oluşturulan Bilim ve Teknoloji Birimi ile gençlerimizi hem bu alana yönlendirmek hem de eğitim seminerleri ve çeşitli projeler ile ilgisi olan kardeşlerimizin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bilim ve Teknolojide geri kalırsak, ülkemizin ne gibi sorunlar yaşayacağının farkındayız. Bizim arzumuz bu bilinci ve merakı temele yaymak" ifadelerini kullandı.

Heyet ile yaptığımız görüşme sonrasında karşılıklı iyi dileklerde bulunarak kendilerine teşekkür ettik. Ortaca Ülkü Ocakları Teşkilatı ve yeni oluşturulan birimlerine başarılar diliyoruz.

ORTACA'DA SEZONUN İLK CARETTA YUVASI KORUMA ALTINA ALINDI ORTACA'DA SEZONUN İLK CARETTA YUVASI KORUMA ALTINA ALINDI