Son zamanlarda çok sık karşılaştığımız sağlıkta şiddet haberlerinin tersine bu kez mağdur olan taraf hastalar oldu. Ortaca Devlet Hastanesi acil bölümünde gece saatlerinde nöbetçi doktor ve hasta yakını olarak bekleyen bir genç arasında 'hasta sıralarında yapılan usulsüzlük' yüzünden tartışma çıktı.

ORTACA BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA ZAM VAR MI? BAŞKAN TEZCAN KONUŞTU ORTACA BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA ZAM VAR MI? BAŞKAN TEZCAN KONUŞTU

Edinilen bilgiye göre; Uzun süre sırasının gelmesini bekleyen bir genç, kendisinden önce sürekli başkalarının tedaviye alınmasının yanlış olduğunu savundu ve duruma tepki gösterdi. Nöbetçi doktor ile aralarında yaşanan tartışma sonrası doktor, gence beyaz kod verdi.

'Hastanede bulunan hasta/hasta yakını ve hastane çalışanlarının hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel tacize maruz kalmaları halinde" verilen beyaz koddan sonra hastaneye polis ekipleri geldi.

Doktorun gençten şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine diğer hasta ve hasta yakınları da duruma tepki gösterdi. Gence destek veren vatandaşlar, uzun süredir beklediklerini beyan ederek sıra konusunda usulsüzlük yapıldığı iddiasını destekledi.

Ortalığın yatıştırılması üzerine genç hasta, doktordan şikayetçi olmadı.