Uzundemir, yaptığı açıklamada, ilçede görev yapan tüm belediye başkanlarının isimlerinin Ortaca’da yaşatılması gerektiğini kaydetti.

1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK 1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK

Uzundemir, şöyle dedi: “Hasan başkanımın daha doğrusu abim olarak sevdiğim saydığım fakat aramızdan erken ayrılan Karaçelik adını belediyemizce yaşatmak istiyoruz. Hasan Karaçelik Başkanımızın adını, belediyemizin yeni yaptığı, yakında faaliyete girecek olan Uluslararası standartlardaki tenis kortuna vermeyi düşünüyorum. Ortaca merkezdeki kültür parkının adını, orayı Ortaca'ya kazandıran Salih Özdemir başkanımızın adını koymayı düşünüyoruz. Tabi bu düşüncelerimi belediye meclisimizin vereceği karar sonucu gerçekleştireceğiz.”

HASAN KARAÇELİK KİMDİR?

Hasan Karaçelik, 1955 yılında Ortaca'da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Ortaca'da tamamladıktan liseyi Muğla Turgut Reis Lisesi'nde bitirdi. 1971 yılında Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Makine bölümünü kazanan Karaçelik 1978' de mühendis olarak mezun oldu. Karaçelik, 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'den kontenjan adayı olarak seçildi. Bu dönemde Belediye Meclisi üyesi ve Başkan vekilliği hizmetlerinde bulundu.

Rahmetli öğretmen Koray Yalılı ile birlikte Ortaca’nın ilk süreli basılı yayın organı olan Ortaca Postası gazetesini çıkarttı. Bu gazeteyi daha sonra bölgesel Güneyege Gazetesi adıyla yayımladı.

2009 seçiminde Ortaca Belediye Başkanlığı'nı kazanan Hasan Karaçelik, 2014 yerel seçiminde tekrar seçildi. Hasan Karaçelik, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde DP'den Muğla Ortaca Belediye Başkan adayı oldu. Karaçelik, evli ve 2 çocuk babasıydı. Karaçelik, 20 Kasım 2023 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.