1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK 1000A YAPI ORTACA BELEDİYESPOR, ŞAMPİYONLUĞUNU EVİNDE İLAN EDECEK

Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Ortaca ilçesinde, 8 Kasım 2019 Cuma günü Dalyan - Kemaliye kara yolu üzerinde gerçekleşen trafik kazasında ağır yaralanan Zeynep Helin Aslaner (19) hayatını kaybetti. Genç kızın 11 Kasım Pazartesi akşam üstü beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlayarak birçok insanın hayata tutunmasını sağladı. Bağışlanan organlar bugün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Jandarma helikopteriyle alınarak nakil bekleyen hastalara gönderilmek üzere Bodrum-Milas Havalimanına götürüldü.

KİRALIK ARACI BIRAKIP KAÇTI

Olay, 8 Kasım 2019 Cuma günü Ortaca - Dalyan yolu üzerinde Kemaliye mevkiinde gerçekleşti. Genç kız motosikletiyle seyir halindeyken, kimliği kamuoyuna açıklanmayan bir sürücünün kiralık otomobille çarpması sonucu ağır yaralandı. Zeynep Helin Aslaner'i kaderine terk ederek, Rent a Car şirketinden kiraladığı aracı yol kenarına bırakıp kaçan sürücü daha sonra emniyet ekiplerinin yaptığı araştırmayla yakalandı. Kazayı ise 112 Acil Çağrı Merkezine çevredeki vatandaşlar ihbar etti. Sağlık ekiplerinin ilk belirlemelerine göre ayağında kırık tespit edilen ve başına darbe alan genç kız, önce Fethiye Devlet Hastanesi'ne daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Ne yazık ki genç kız tüm müdahalelere rağmen 3 gün boyunca yoğun bakımda kaldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Pazartesi akşam saatlerinde hayatını kaybetti. 



GENÇ KIZIN ÖLÜMÜNDE SKANDAL HATA

Edinilen bilgiye göre, Zeynep Helin Aslaner kazadan sonra olay yerine gelen ambulans tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerine önce Fethiye'ye götürüldü. Fethiye Devlet Hastanesi'nde ise yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı belirtildi ve böyle bir kazadan sonra hastanın neden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmediği yönünde tepki gösterildiği öğrenildi.

İLK TEDAVİ KAZADAN SAATLER SONRA

Edinilen bilgiye göre, Kazada başından ağır darbe alan Zeynep Helin Aslaner, kazadan ancak 4-5 saat sonra gerekli tedaviyi alabildi. Aslaner başına aldığı ağır darbeden sonra çok kritik olan ilk saatlerini ambulansta geçrdi.

YARIN ÖĞLEN 2'DE KEMALİYE'DE DEFNEDİLECEK

Zeynep Helin Aslaner (19)'in cansız bedeni 13 Kasım 2019 Çarşamba günü (yarın) öğlen saat 2 sıralarında Kemaliye'deki Cem Evi'ne getirilerek Kemaliye'de defnedilecek.