ORTACA’DA BİR APARTMANDA KORKUTAN YANGINI! ORTACA’DA BİR APARTMANDA KORKUTAN YANGINI!

Muğla’nın Ortaca ilçesi Kemaliye Mahallesinde, 8 Kasım 2019 Cuma günü akşam saatlerinde geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu 11 Kasım 2019 Pazartesi akşam saatlerinde hayatını kaybeden Zeynep Helin Aslaner (19), göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. 

Ortaca Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi'nde düzenlenen cenaze törenin ardından, Ortaca Kemali Mahallesi Mezarlığında aile kabristanına defnedilen genç kızın yakınları fenalık geçirdi. 

KİRALIK ARAÇLA VURUP KAÇTI

Genç kız olayın yaşandığı akşam elektirikli bisikletiyle babaannesinin evinden kendi evine doğru giderken, M.H.E. isimli şahsın yönetimindeki 48 Z 2597 plakalı otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Otomobil sürücüsü aracı yol kenarında bırakarak olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri genç Zeynep Helin Aslaner'e ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İlk belirlemelere göre ayağında kırık tespit edilen ve başına darbe alan genç kız, önce Fethiye Devlet Hastanesi'ne daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.


3 GÜN SÜREN YAŞAM MÜCADELESİNE YENİK DÜŞTÜ

Genç Zeynep, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastenesi'nde 3 gün boyunca süren yaşam mücadelesi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen 11 Kasım 2019 Pazartesi akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. 

AİLESİNİN KARARI 3 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Zeynep Helin Aslaner'in beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenen Aslaner ailesi, genç kızın organlarını bağışlama kararı aldı. Zamanla yarışan doktorlar, böbrek, kalp, akciğer ve karaciğeri önce, Aydın Filo Komutanlığı'ndan talep edilen Jandarma helikopteri ile Milas-Bodrum Havalimanı'na oradan da nakil bekleyen hastaların bulunduğu şehirlere sevk etti. 

Genç kızın organları ile 3 vatandaşımız hayata tutundu.


 

GENÇ KIZIN ÖLÜMÜNDE SKANDAL HATA

Edinilen bilgiye göre, Zeynep Helin Aslaner kazadan sonra olay yerine gelen ambulans tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerine önce Fethiye'ye götürüldü. Fethiye Devlet Hastanesi'nde ise yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı belirtildi ve böyle bir kazadan sonra hastanın neden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmediği yönünde tepki gösterildiği öğrenildi.

İLK TEDAVİ KAZADAN SAATLER SONRA

Edinilen bilgiye göre, Kazada başından ağır darbe alan Zeynep Helin Aslaner, kazadan ancak 4-5 saat sonra gerekli tedaviyi alabildi. Aslaner başına aldığı ağır darbeden sonra çok kritik olan ilk saatlerini ambulansta geçirdi.