haber48 Muğla'nın Ortaca ilçesinde Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir'i ziyaret etti. Alim Uzundemir Ortacalı vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı. 11 aylık görev süresince neler yaptıklarını ve neler yapmak istediğini ifade etti. Yeni projelerin de müjdesini veren Başkan Uzundemir, çocukları da sevindirecek açıklamalarda bulundu.

Başkan Uzundemir konuşmasına İdlib saldırısında hayatını kaybeden 35 mehmetçiği anarak başladı. Göreve geldiği 4 Nisan'dan bu yana yaşanan süreci değerlendiren Uzundemir, "Çok borçlu bir belediye aldık ama ona rağmen ailemizden almış olduğumuz iç disiplinle belediyemizde gelir-giden dengesini sağladık." dedi. 

"EKONOMİK OLARAK GELDİĞİMİZ DÖNEMDEN ÇOK DAHA İYİ DURUMDAYIZ"

Bunun yanında Başkan Uzundemir, Aydın eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu ile görüştüklerini ve yerel yönetimler noktasında tavsiye aldıklarını ifade ederek "Kendisi projeleri ve nasıl belediyecilik yaptığını anlattı. Ama en son noktada 'Bu anlattıklarımın hepsinin paranız varsa bir anlamı var.' dedi. Demek ki paranız varsa hizmet yapabiliyorsunuz. Biz ekonomik olarak geldiğimiz dönemden çok daha iyi durumdayız" diye konuştu.

On bir ayda özellikle alt yapı ve üst yapı konusunda önemli adımlar atıldığının altını çizen Başkan Uzundemir, "160 bin m2 taş aldık. Ancak döşeyemedik. Biz çocuklarımıza, torunlarımıza kalan eserler yapmak istiyoruz. Alt yapısı olmayan yola taş döşediğiniz zaman o taşlar yine bozulacak. Bizim ilk hedefimiz alt yapıyı sağlamak, bunun için kurumlarla yazışmalarımıza devam ediyoruz. Taşlar bu nedenle bekliyor. Alt yapısı biten yerlere taş döşemelerimiz devam ediyor. Ben şehir merkezine asfalt yapılmasına karşıyım çünkü ömrü kısa oluyor, çukurlar oluşuyor. O yüzden taş üzerinde çalışıyoruz" sözlerini kaydetti.

ORTACA'YA YÜZME HAVUZU VE FIFA STANDARTLARINDA HALISAHA MÜJDESİ

Başkan Uzundemir göreve geldiğinden bu yana 4 iş makinesi hibe aldıklarını belirterek buna ek olarak Spor Bakanlığı'ndan 2 adet de halı saha verildiğini ancak Ortaca Belediyesi'nin bu alandan daha fazla verim alabilmek için halı sahaların birleştirilerek FIFA standartların bir futbol sahası çalışması başlattıklarını kaydetti. Başkan Uzundemir, Akıncı Mahallesi'nde yapılacak sahanın büyük takımların da oynayabileceği 90'a 60 ebatında yeniden projelendirildiğini ve yakın zamanda sahanın yapım çalışmalarına başlanacağı bilgisini de aktardı.

"Yapmış olmak için bir şey yapmak istemiyorum" sözleriyle belediyecilik noktasındaki ilkesini ortaya koyan Başkan Uzundemir, ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ve tüm vatandaşların yapılan hizmetlerden istifade etmesi temennisinde olduklarını belirtti. Bu bağlamda projelerinden birinin de yüzme havuzu olduğunu ifade eden Alim Uzundemir, "Müsabakalara elverişli altı kulvarlı, çırpınma havuzu olan ve 250 kişilik seyirci kapasitesi olan bir yüzme havuzu projesi yaptırıyoruz. Bu kış turizmi için de vatandaşlarımız için de önemli bir etkinlik alanı olacaktır" dedi.

"SİZ GÜZEL YAPIYORSANIZ HALK DA SİZE İNANIYORSA ARKANIZDA DİK DURUYORLAR" 

İztuzu Plajı'nın Ortaca Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili olarak vatandaşın tepkisinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Uzundemir Dalyan Kanalı'ndaki teknelerin görüntü kirliliği yaratmaması açısından başka bir noktaya taşınması yönünde çalışmalar yaptığının altını çizdi.

KAR YOLLARI KAPATTI 472 YERLEŞİM BİRİMİNE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR KAR YOLLARI KAPATTI 472 YERLEŞİM BİRİMİNE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Alim Uzundemir belediyeciliğin özel sektör gibi olmadığına dikkat çekerek projelerin hazırlanmasının ve hizmete girmesinin bir süreç olduğunu ve göreve geldiklerinden bu yana Ortaca Belediye Binası, Dalyan Pazaryeri, Dalyan Kapalı Spor Salonu ve 400 kişilik bir konferans salonunu kapsayan dört proje üzerinde ivedilikle durduklarını açıkladı. Ayrıca Dalyan'da eski TARİŞ binasının restorasyonu gibi çalışmalar da yürüttüklerini vurgulayan Başkan Uzundemir, "Ortaca'da Suat Park denilen alanda, Dalyan'da Camii'nin etrafındaki alanda ve Sarıgerme'de 68 dönümlük yerimizin peyzaj çalışmaları devam ediyor. Bunlar mimari çalışmalar. Tamamlandıklarında halkımız ektiğimiz tohumların yeşerdiklerini görmeye başlayacaklar" diye konuştu.

Göreve gelmeden önce İztuzu Plajı'nın devri noktasında bir vaatte bulunulduğunu anca devir sürecinin 3 ay sürdüğünü ifade eden Başkan Uzundemir, bu süreçte sıkıntılı günler geçirdiklerini ancak halkın detayları bilmediğini söylerek bu bilgiyi ilk defa haber48 ile paylaştığını vurguladı. Başkan Uzundemir, gelecek dönem projelerini ise netleştikten sonra Ortaca halkına duyuracağının altını çizdi.

Ortaca halkının hizmetlere geri dönüşlerinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Uzundemir, "Doğru şeylere çok güzel tepki veriyorlar. Siz güzel yapıyorsanız halk da size inanıyorsa arkanızda dik duruyorlar." şeklinde konuştu.