İspanya basınında Sport'un haberine göre, sezon başında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, Madrid devinde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle ilk yarıda forma şansı bulamamıştı.

Sakatlıklarını atlatan 18 yaşındaki milli yıldızı Carlo Ancelotti Kral Kupası maçında sahaya ilk 11'de sürerken, Süper Kupa maçında da Atletico Madrid maçında oyuna sonradan dahil etmişti.

Bu maçlardan sonra rotasyona giderek Arda Güler'in daha fazla forma şansı bulması beklenirken, İtalyan teknik direktörün Arda Güler'e Barcelona, Almeira ve Atletico Madrid ile oynanan kupa finalinde forma vermemesi tepki toplamıştı.


Arda Güler tepki göstermişti
 

AVRUPA KUPASI’NDA RAKİPLER BELLİ OLDU AVRUPA KUPASI’NDA RAKİPLER BELLİ OLDU

Aynı zaman da Arda Güler de son lig maçında Almeira karşısında oyuna alınmaması sonrası ısınma formasını yere atması da tepki göstergesi olarak yorumlanırken, genç yıldızın potansiyel gelişiminin engellenmemesi için Haziran ayında kiralık olarak forma giyebileceği bir takıma göndermeyi planlıyor.

Sezon başında 20 milyon Euro'ya Madrid'e katılan Arda'nın 2029'a kadar sözleşmesi bulunurken, İspanyol devinde bu sezon sadece 2 resmi maçta forma süresi bulabildi.