Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, seçim ofisini Ortaca ilçesi Şerifnaz Başoğlu Sokak üzerinde açtı. Açılışa, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça ve MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat başta olmak üzere partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÇOBANOĞLU: ORTACA HİZMETE DEVAM EDECEK

MHP Ortaca İlçe Başkanı Nebahat Çobanoğlu ilk konuşmayı yaptı. Konuşmasında, “Yerel seçimlerde Ortaca’da tekrardan, ayırmadan canla başla çalışacağız. Alim Uzundemir’i başarıyla ulaştıracağımızı MHP Ortaca olarak söz veriyoruz. Cumhur bizim Türkiye hepimizin… Ortaca bizim Türkiye hepimizindir. Heba olacak memleketin zamanı yoktur. Allah yardımcımızı olsun. Muğla Aydın başkanla aydınlanacak. Ortaca tekrardan millete hizmet etmeye devam edecektir.” Dedi

KAPLAN: ORTACA’DA 5 YIL DAHA DEVAM

AK Parti Ortaca İlçe Başkanı Burak Kaplan ise konuşmasında, “Cumhur ittifakının yıkılmaz kalesi olan Ortaca’yı tekrardan 5 yıl daha hizmete kavuşturacağız. Eser ve hizmet siyasetine devam ettireceğiz. ”ifadelerini kullandı.

AKÇA: ORTACA KARARINI VERMİŞ

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça da gördüğü manzaradan etkilendiğini söyledi. Akça, şunları kaydetti: “Gördüğüm manzara, Ortaca kararını vermiş. Alim Başkanla bir beş yıl daha durmak yok, yola devam demiş. Muğla ve Ortaca yüzyılının da başlaması gerekiyor. 7 Ocak önemli bir tarih oldu. Aydın Hocam Muğla Büyükşehir adayımız oldu. O gün itibariyle başlayan heyecan artarak devam ediyor. Hafta sonu Datça’da idik bugün Ortaca’dayız. Yerel hizmet anlamında maalesef Muğla sınıfta kaldı. On yıldır, büyükşehir başkanlarının birçok sorunu ötelendiğini, yapılmadığına şahit olduk. Bunlardan biri de Ortaca’nın şahit olduğu bulvar hikâyesi var. Birçok ilçemizde Muğla Büyükşehrin başladığı bitiremediği işler oldu. Daha hızlı yapılması için biri lazımdı bu da Aydın hocam oldum.”

BEŞ YIL DAHA DEVAM ETMESİ GEREKİYOR

Akça, sözlerini şöyle tamamladı: “Alim Başkanımızla beş yıldır hizmet veriyoruz. Ak Partili belediyelerde olduğu gibi Alim Başkanımızla da çok önemli hizmetler yapıldı. Bunun beş yıl daha devam etmesi gerekiyor. Bizler Ak Parti ve MHP teşkilatı olarak, Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli’nin birlikteliğine bizler de burada devam ediyoruz. Adeta iki teşkilat, bir teşkilat gibi devam ediyor. İki teşkilat sokak sokak mahalle mahalle dolaşmaya başladık, devam edeceğiz. Muğla’nın aydınlanması için Ortaca’da Alim Başkanın beş yıl daha devam etmesi için vakit geldi, çalışmaya başladık. Devam ediyoruz. Ortaca’daki bu kalabalık bir beş yıl daha Alim Başkanla devam ettiğini görüyoruz.”

AKARFIRAT: ORTACA’DA BU COŞKUYU GÖRÜYORUM

MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat ise kalabalığın coşkusundan mutlu olduğunu söyledi. Akarfırat, şunları kaydetti: “Ortaca, bu coşkuyla beş yıl önce Alim başkanın yanındayım diyor. Alim Başkan 2019 yılında aday olduğunda tereddüt içindeydi. O kadar çok sorun vardı ki! Altından kalkabilecek miydik? Heyecanlıydı. Tereddütleri vardı. Ama velakin zaman içinde gördük ki Alim Uzundemir’in Ortaca sevdası, gayreti çabası ile vücut buldu. Bugün ki güzel Ortaca’mızı kazandırdı. Bugünlere geldi. Emeklerin karşılığını sizlerde görüyoruz. Alim Başkanımın büyükşehir ile yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için Aydın Ayaydın da Muğla Büyükşehir Başkanı olması gerekiyor. Bu iş bitmiş. Sağ olun var olun.”

UZUNDEMİR: GECEMİZ GÜNDÜZÜME KATARAK ÇALIŞTIM

Ortaca Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Alim Uzundemir de konuştu. Uzundemir’in konuşması alkış aldı. Uzundemir sözlerine, “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.” diyerek başladı. Uzundemir, şöyle konuştu: “ 2019 yılında Rabbimin isteği, sizlerin desteğiyle bu makamlara geldik. Gecemize gündüzümüze katarak, sizlere hizmet etmek için elimden geleni yaptım. Çok zorluklarla karşılaştım. Ama sizin desteği beni ayakta tuttu. Hizmet edememe durumlarını gördükten sonra psikolojim bozuldu. Pandemi, ekonomik kriz, savaş, deprem derken birçok zorlukla karşılaştık. Ama biz, inanın bu dönemlerde hizmetten ödün vermedik. Beklenti çok fazla idi. Bu ekonomik krizle ancak bu kadar yapabildim. Yaptıklarım azımsanacak değil.”

ORTACA TARİHİNİN EN FAZLA HİZMET ALAN DÖNEMİNİ YAŞADI

Uzundemir, belediyeyi ayakta tutmak için ince hesaplar yaptıklarını belirterek, “Maaşları zamanında ödedik. Maaş ödemek için hiçbir yer satmadık. Başkanlığa ekonomi ile başladık. Muhasebe müdürünü çağırdım. ‘Gelir giderimizi getir’ dedik. Aylık gelir, gideri karşılamıyordu. İlk önce bunu tasarrufla düzenledik. Ondan sonrada hizmetleri artırmaya başladık. Ortaca tarihin en fazla hizmet eden dönemini yaşadık.” İfadelerini kullandı. Başkan Uzundemir konuşmasında 5 yıllık hizmet döneminde yaptığı çalışmaları anlattı. Belediye Başkanı Uzundemir özellikle Dalyan’a yaptıklarına vurgu yaptı. TÜVTÜRK’ün ilçeye kazandırılmasının önemini değindi. Uzundemir, Sarıgerme’deki tesislerde yapılanları aktardı. Uzundemir, “Beş yılda ekonomik krizlere, yalnızlığa rağmen yaptıklarımız az değil. Sizler daha çok iyilerine ve fazlalarına layıksınız. Aydın Ayaydın Başkanımla birlikte çalışmaya başladığımız zaman nasıl hizmet ettiğimizi göreceksiniz.” Dedi. Başkan Uzundemir, konuşmasını, “Buraya geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” İfadeleriyle sonlandırdı.

ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM

ALİM BAŞKAN YALNIZ DEĞİL…

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın ise konuşmasında Alim Uzundemir’den övgüyle bahsetti. Ayaydın, şöyle konuştu: “Bugün Ortaca’da, sizlerle bulunmaktan mutluyum, keyifliyim. Bu kadar coşkulu, heyecanlı bir kalabalık… Bunu da 31 Mart’ta seçim sonuçlarının göstergesi olarak değerlendiriyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Büyük bir kalabalık. Siyasilerin en büyük arzusudur. Buna layık olacağım. Alim başkanı dinledim, yaptıklarını dinledim, yapacaklarını dinledim. Beş yıl boyunca Alim başkan burada yalnız kalmış. Hepinizin huzurunda söylüyorum. 31 Mart’ta seçildiğim tarihten itibaren Alim başkan yalnız olmayacak onun birde Aydın hocası olacaktır.”

ALİM BAŞKANLA KOL KOLA GİRECEĞİZ

“Ortaca’nın ne sorunu varsa Alim başkanla kol kola gireceğiz. Ortaca halkımızın on yıldır hasret kaldığı bütün sorunları tek tek çözeceğiz. On yıldır koltukta oturuyorlar ne Ortaca ne Muğla’nın bir bölgesine altyapı götürmediler. Vatandaşlarımıza yüksek faturalar gönderdiler. İnsanlara acı çektirdiler. Bunun sonu geldi. Görevini yapmayanlara, 31 Mart’ta sizler onlara bay bay diyeceksiniz. Bizlere Alim başkanla bana hoş gediniz diyeceksiniz. İlk günden itibaren ceketi çıkaracağız. Onların on yılda getirmedikleri hizmetleri beş yıl içinde daha fazlasını getireceğiz. Günde 18 saat çalışacağım. Sizlerin bütün sorunlarını Alim kardeşimle el ele vererek çözeceğiz. Ortaca halkımız her şeyin en iyisini layıktır. Onlara görülen reva asla kabul edilmeyecek. Size hizmet etmeye geliyorum. Çünkü ben sizleri seviyorum.” Konuşmaların ardından seçim ofisinin açılışı gerçekleştirildi.