Muğla’nın Seydikemer ilçesinde etkili olan yağış, heyelana neden oldu. Seydikemer Devlet Hastanesi’nin çevre yoluna bakan istinat duvarının bir bölümü, toprak kaymasının etkisiyle çöktü. Çökme tehlikesi olan bölge güvenlik şeridiyle kapatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastanenin henüz kesin kabulü yapılmamış bir proje olduğunu ve yüklenici firmanın sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

BBP LİDERİ DESTİCİ MUĞLA’YA GELİYOR! O BİNANIN AÇILIŞINI YAPACAK BBP LİDERİ DESTİCİ MUĞLA’YA GELİYOR! O BİNANIN AÇILIŞINI YAPACAK

Açıklamada, şöyle: “Seydikemer Devlet Hastanesi’nin hizmet alanı dışında bulunan çevre yoluna cepheli istinat duvarında 24 Aralık saat 05.45 sularında göçük meydana gelmiştir. Konuyla ilgili yüklenici firma tarafından gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılmış olup müdürlüğümüzce süreç yakından takip edilmektedir. Hastanemizin faaliyetini etkileyen bir durum olmayıp hastanemiz vatandaşlarımıza sunduğu hizmete aksamadan devam etmektedir.”

Öte yandan, Muğla Seydikemer Devlet Hastanesi, 150 yatak kapasitesiyle 26 Temmuz 2023 tarihinde hizmete girmişti. Hastanenin istinat duvarının yıkılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.