KANDIRILAN SİGORTA MAĞDURLARIYIZ

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkilerini dile getirdi. Açıklama şöyle: “Her şartta ucuz iş gücüyle kullandığınız, ülkemizin zor şartlarında bile biz Meslek Okullulardan yardım aldığınız, ülkenin üretiminde, sanayilerde, en zor ve riskli koşullarda çalıştırdığınız, çalışmak uğruna hayatlarını iş kazalarıyla kaybetmelerine bile göz yumduğunuz, maaş alan, ilk işe giriş tarihleri olan, ellerine SSK kartı verilerek, sigortanız başladı denilerek kandırılan, ancak o dönem yapılan işe girişlerini kabul etmediğiniz sigorta mağduru insanlarız.”

BİZ KAYBEDERSEK SİZ DE KAYBEDECEKSİNİZ

“Hakkımız olanı geri kazanmak için yıllardır siz siyasilerin vaadleriyle oyalandık, ötelendik! Her seçim zamanı hem söz verilip, hem görmezden gelindik! Sizler, biz vatandaşların sorunlarını çözmek için varsınız. Unutmayın biz kaybedersek siz de kaybedeceksiniz.”

TEK SUÇUMUZ ÇOCUK YAŞTA ÇALIŞMAK

“Tek suçumuz çocuk yaşta çalışmak mıydı bilmiyoruz. Çocukluktan beri çalıştık, ürettik. Bizler ülkenin bel kemiğiyiz. Sanayinin, üretimin can damarıyız. Çırak olmayan yerde USTA yetişmez! Arıyorsunuz bulamıyorsunuz! Bulamayacaksınız! Biz kaybedersek siz de kaybedeceksiniz!”

TARLADA JANDARMAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDULAR AMA NEDENİ BAŞKA ÇIKTI TARLADA JANDARMAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDULAR AMA NEDENİ BAŞKA ÇIKTI

SOSYAL DEVLETE İNANDIK

“Sosyal Devlet anlayışı olduğuna inandık. Devlette devamlılık esastır, geçmişte böyle bir haksızlık yapılmış ama çözecek olan sizlersiniz dedik! Yurt dışından gelen çıraklık girişini kabul eden devlet, kendi öz evlatlarını ayırmaz dedik! Eşitlik dedik, Adalet dedik! Şimdi görüyoruz ki bizi görmeyen, duymayan, umursamayan bir Çalışma Bakanlığı ve devlet yönetimi var. Sakın unutmayın biz yoksak siz de yoksunuz!”